Poliisi varoittaa ulkoilureiteillä olevista vaarallisista esteistä – tien yli viritetään ilkivaltaisesti vaijereita

Ulkoilumaastossa on ilkivaltaisesti ja yhä uudelleen viritetty tien yli vaijereita, piikkilankaa ja tielle on asetettu puupöllejä.

Ulkoilumaastossa on ilkivaltaisesti ja yhä uudelleen viritetty tien yli vaijereita, piikkilankaa ja tielle on asetettu puupöllejä. (Kuvituskuva AOP)

Kaustisen mönkijäturmassa mies menehtyi tien yli kulkeneen kettinkipuomin johdosta.

VAARAN AIHEUTTAMINEN Itä-Suomen poliisi ilmoittaa, että Kontiolahden Lykynlammen ulkoilumaastoon ja Höytiäisen kanavan rantatien varteen on viritelty esteitä. Ilkivaltaisesti yhä uudelleen tien yli viritetään vaijereita, piikkilankaa ja tielle asetetaan puupöllejä.

Alueella liikkujia pyydetään olemaan varovaisia ja huomioimaan mahdollisesti huonosti havaittavat esteet vahingon välttämiseksi. Poliisille asiasta ilmoittanut henkilö kertoi raivanneensa esteitä usein pois, mutta ne asetetaan aina uudestaan tielle.

Pohjanmaan poliisi on puolestaan aloittanut esitutkinnan Kaustisilla tapahtuneesta mönkijäturmasta, jossa menehtyi vuonna 1981 syntynyt kaustislainen mieshenkilö. Tutkintanimikkeenä on esitutkinnan tässä vaiheessa vaaran aiheuttaminen sekä kuolemantuottamus.

Yksin liikkeellä ollut mies oli ajanut tietä, joka oli suljettu kettingillä. Poliisi pyrkii esitutkinnassa selvittämään tapahtumaolosuhteet, sekä onko kuljettajalla ollut muun muassa mahdollisuuksia havaita tien yli kulkenut kettinkipuomi.

Havaintoja Kontiolahdelta voi ilmoittaa poliisille sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi, vihjepuhelimeen 029 5415232 tai virka-aikana poliisipäivystykseen 029 5415320.

Lue myös: Alle kouluikäinen lapsi menehtyi mönkijäturmassa – poliisi tutkii tapahtumien kulkua

Kommentoi Facebookissa