Poliisiasemalle vietävä nainen yritti harhauttaa – soitti hätäkeskukseen perättömästä joukkotappelusta

Naisen tarkoituksena oli ollut saada poliisi siirtymään kiireellisemmälle tehtävälle.

Naisen tarkoituksena oli ollut saada poliisi siirtymään kiireellisemmälle tehtävälle. (Kuva AOP)

Nainen otettiin Juankoskella kiinni perättömän vaarailmoituksen tekemisen vuoksi.

VAARAILMOITUS Juankoskella sijaitsevassa liikkeessä vieraili keskiviikkona iltapäivällä kahden naisen ja yhden miehen seurue. Heidän poistuttuaan myyjä huomasi, että liikkeen matkapuhelin oli kadonnut. Myyjä näki seurueen käyttämän henkilöauton rekisteritunnuksen ja ilmoitti asiasta hätäkeskukseen.

Poliisipartio lähti etsimään kyseistä autoa ja pian tuli tieto, että samalla autolla oli liikkunut kaksi naista ja kolme miestä, jotka olivat käyneet Nilsiässä olevassa liikkeessä ja anastaneet vaatteita. Kyseinen henkilöauto tuli partiota vastaan Juankoskentiellä. Autossa oli kuljettajan lisäksi neljä matkustajaa ja yksi matkustaja luovutti poliisille Juankoskelta varastetun matkapuhelimen. Autosta löytyi lisäksi Nilsiästä anastettuja vaatteita.

Poliisi lähti seurueen kanssa selvittämään asiaa Juankosken poliisiasemalle, kun hätäkeskukseen tuli soitto Nilsiässä meneillään olevasta joukkotappelusta, jossa yhtä maassa makaavaa potkitaan. Hätäkeskus välitti tehtävän kiireellisenä kahdelle poliisipartiolle ja useammalle ensihoidon yksikölle.

Pian tehtävän annon jälkeen poliisi sai selville, että hätäkeskukseen soittaneen ilmoittajan numero kuuluu naiselle, jonka kanssa poliisi oli juuri matkalla Juankosken poliisiasemalle selvittämään näpistysrikoksia. Hän myönsi soittaneensa hätäkeskukseen perättömän ilmoituksen joukkotappelusta, kun poliisi oli saattamassa heitä Juankoskelle.

Tarkoitus oli ollut saada poliisi siirtymään kiireellisemmälle tehtävälle. Hänet otettiin kiinni epäiltynä perättömän vaarailmoituksen tekemiseen.

Lue myös: Nainen pääsi putkaan soitettuaan 51 aiheetonta puhelua hätäkeskukseen – ”Oli tarkoitus soittaa taksia”

Kommentoi Facebookissa