Poliisiaseman ovikello soi aikaisin aamulla – nuorukaiset tulivat tunnustamaan tekonsa

Poliisi sopi nuorten kanssa, että he menevät siivoamaan pullopommien räjäytyksillä aiheuttamansa jäljet.

Poliisi sopi nuorten kanssa, että he menevät siivoamaan pullopommien räjäytyksillä aiheuttamansa jäljet. (Kuva AOP)

Poliisi kiittää nuorukaisia reippaasta asioiden selvittämisestä ja ryhdikkäästä vastuunkannosta.

ILKIVALTA Paraisten poliisiaseman ovikello soi heti kahdeksan jälkeen torstaiaamuna. Oven takana oli viisi nuorta miestä vanhempineen. Pojat sanoivat, että heillä olisi asiaa poliisille.

Kyseiset 14-vuotiaat nuoret olivat nähneet poliisin julkaiseman tiedotteen pullopommien räjäyttämisistä Paraisilla. Viime torstain ja sunnuntain välisenä aikana jäähallin ja urheilukentän nurkissa oli räjäytelty omatekoisia pullopommeja. Aiheutuneet vahingot eivät olleet suuria, lähinnä seiniin jääneitä valkoisia läikkiä.

Pojat halusivat tulla kertomaan olevansa teosta vastuussa. Idea toimintaan oli saatu joltakin kaverilta ja se tuntui hauskalta. Tarkoitus ei ollut aiheuttaa vahinkoa, eivätkä he olleet tulleet ajatelleeksi pommien vaarallisuutta.

Omatekoiset pommit ovat kuitenkin räjäyttäjälleen ja muille lähellä oleville erittäin vaarallisia. Räjähdys aiheutuu paineen vaikutuksesta, jolloin syntyy syttyvää vetykaasua ja natriumhydroksidia, jotka paineen voimasta voivat roiskua useiden metrien päähän. Mikäli näitä leviää iholle ja silmille, pysyvät vauriot ovat todennäköisiä.

Nuorten kanssa sovittiin, että he menevät siivoamaan pommien räjäytyksillä aiheuttamansa jäljet. Poliisi kiittää näitä nuoria miehiä reippaasta asioiden selvittämisestä ja ryhdikkäästä vastuunkannosta.

Lue myös: Erikoiskoulutetut poliisit raivasivat muovipullopommeja – ”Tekijät ovat yksittäisiä nuoria henkilöitä”

Kommentoi Facebookissa