Poliisikoirat löysivät eksyneen nuoren miehen yleisövihjeiden avulla – toista miestä etsitään yhä

Rajavartiolaitoksen helikopteri paikansi haastavassa maastossa olleen eksyneen.

Rajavartiolaitoksen helikopteri paikansi maastossa olleen eksyneen. (Kuvituskuva Rajavartiolaitos)

Lemmenpolku kalastusalueineen on suljettu kadonneen henkilön etsinnän vuoksi Oulussa.

ETSINTÄ Poliisi etsi eksynyttä nuorta miestä yön ja päivän aikana Valkkisjärven maastossa Sodankylässä. Etsintään osallistui useita poliisikoiria, poliisin miehittämättömiä drone-lennokkeja sekä rajavartiolaitoksen helikoptereita.

Poliisikoiratoiminnassa apua saatiin Seinäjoen, Jyväskylän ja Tampereen poliisiasemien poliisikoirilta ja ohjaajilta, jotka olivat alueella liittyen muuhun poliisitoimintaan.

Poliisi pääsi etsittävän jäljille yleisövihjeen perusteella. Vihjeen perusteella poliisikoirat suorittivat jäljestystä maastossa. Havainto eksyneestä saatiin koirapartion toimesta lopulta lähes 15 kilometrin päästä katoamispaikalta. Rajavartiolaitoksen helikopteri kävi noutamassa kyytiin haastavassa maastossa olleen nuorukaisen ja toimitti lähimmälle tielle.

Nuorimies oli löydettäessä hieman kylmissään ja väsynyt, mutta ei tarvinnut sairaanhoidon apua. Hänet toimitettiin mökille lepäämään ja syömään, mikä oli olosuhteisiin nähden riittävä hoito. Poliisi kiittää etsintään osallistuneita ja ihmisiä vihjeistä etsintään liittyen.

Sen sijaan Sanginjoentieltä kääntyvä Lemmenpolku ja sen varressa olevat kalastusalueet Oulussa on nyt suljettu kadonneen henkilön etsinnän vuoksi. Poliisi ja vapaaehtoinen pelastuspalvelu etsivät kadoksissa olevaa 45-vuotiasta oululaismiestä. Hänet havaittiin kadonneeksi 12.6. aamulla.

Etsintää suoritetaan poliisikoiria apuna käyttäen maasto- ja vesialueilta.

  • EDIT 22.00: Mies löytyi hieman klo 20 jälkeen läheisestä Sanginjoesta hukkuneena

Lue myös: Poliisikoira löysi yöllä kadonneen muistisairaan naisen – hengissä läheisen taloyhtiön pihalla

Kommentoi Facebookissa