Poliisille on tehty tutkintapyyntö Helsingin vanhainkodeista koronavirukseen liittyen – ”Selvitys on kesken”

Tutkintapyyntö ei kohdistu mihinkään tiettyyn vanhainkotiin tai henkilöön, vaan yleisesti vanhainkoteihin Helsingissä.

Tutkintapyyntö ei kohdistunut mihinkään tiettyyn vanhainkotiin tai henkilöön, vaan yleisesti vanhainkoteihin Helsingissä. (Kuva Fotolia)

Hoivakotien kymmenet koronavirukseen liittyvät kuolemantapaukset puuttuivat pitkään tilastoista.

KORONAVIRUS Helsingin poliisille on tehty huhtikuussa tutkintapyyntö, jossa pyydetään, että poliisi tutkisi seuraavaa:

”Ovatko vanhainkodit tai niiden toiminnasta taikka ohjauksesta vastuussa olevat syyllistyneet rikoksiin jättämällä noudattamatta koronaviruksen ja muiden tarttuvien tautien leviämisen ehkäisemiseksi annettuja säädöksiä ja määräyksiä taikka yleistä huolellisuusvelvollisuutta.”

Helsingin poliisilaitoksen Rikostutkintayksikössä toimii rikosilmoitusten esikäsittelyyn erikoistunut ryhmä, joka on aloittanut tutkintapyynnön vuoksi asiasta alustavan selvityksen.

‒ Selvitys on kesken, eikä tässä vaiheessa vielä tiedetä, onko poliisin syytä ryhtyä tutkimaan tutkintailmoituksessa esitettyä asiaa. Tutkintapyyntö ei kohdistu mihinkään tiettyyn vanhainkotiin tai henkilöön, vaan yleisesti vanhainkoteihin Helsingissä, kertoo rikoskomisario Markku Silen Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisi tiedottaa, jos asiasta aloitetaan esiselvityksen jälkeen esitutkinta. Esitutkinta aloitetaan, mikäli on syytä epäillä, että asiassa on tapahtunut rikos.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tilastoista puuttuivat pitkään Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella hoivakodeissa tapahtuneet koronavirukseen liittyvät kuolemantapaukset, joita on useita kymmeniä.

Lue myös: Suomessa väärää tietoa koronaviruskuolemista – kymmenet Helsingin hoivakodeissa menehtyneet puuttuvat raporteista

Kommentoi Facebookissa