Poliisille vankeutta vainoamisesta – mies piileskeli pusikoissa ja tarkkaili kiikareilla naisen asuntoa

Tuomio on ehdollinen, koska poliisilla ei ollut aikaisempaa rikosmenneisyyttä. (Kuvituskuva Fotolia)

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi poliisimiehen 75 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

VAINOAMINEN Joitakin vuosia päälle 30-vuotias poliisimies on tuomittu Tampereella vankeuteen vainoamisesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta. Tuomio on ehdollinen, koska poliisilla ei ollut entuudestaan rikosmenneisyyttä.

Poliisimies ja tamperelaisnainen seurustelivat keväällä 2020. Nainen kuitenkin pisti välit poikki toukokuussa 2020. Satunnaisesti he tapailivat senkin jälkeen. Eron jälkeen mies alkoi seurata naista oleskelemalla päiväkausia tämän kotitalon kulmilla.

Mies piileskeli pusikoissa ja tarkkaili kiikareilla naisen asuntoa. Nainen joutui pitämään verhot kiinni ja käyttämään takaovea. Miehen toiminta aiheutti naiselle painajaisia. Mies lähetti naiselle useita viestejä päivässä ja seuraili tämän tomintaa myös Instagramissa tekaistulla profiililla ”Aapo Rojanen”.

Vainoamisesta syytetty mies palveli nuorempana konstaapelina Sisä-Suomen poliisilaitoksella. Hänellä oli käyttäjätunnus, jolla hän pystyi etsimään tietoja poliisin tietojärjestelmistä. Mies haki tietoja naisesta sekä tämän miesystävästä. Se ei kuulunut miehen virkatehtäviin. Tuomio tuli virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi poliisimiehen 75 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Tuomio on ehdollinen, koska poliisilla ei ollut aikaisempaa rikosmenneisyyttä. Poliisimies määrättiin maksamaan uhrilleen korvauksia kärsimyksestä sekä erinäisistä kuluista 2806 euroa.

Lue myös: Poliisille syyte vainoamisesta – mies lähetti kirjeen, jossa kertoi naiselle käyvän huonosti

Kommentoi Facebookissa