Poliisilta lisätietoa kuolemantapauksesta kauppakeskuksessa – ”Nainen ei ole menehtynyt tukehtumalla”

Poliisi on saanut oikeuslääketieteellisen ruumiinavauksen alustavan lausunnon. (Kuvituskuva Fotolia)

Isossa Omenassa tapahtuneen kuolemantapauksen tapahtumien kulku on selkeytynyt.

KUOLEMANSYYN TUTKINTA Poliisi on saanut lisää tietoa kauppakeskus Ison Omenan tapauksesta 7.1. valvontatallenteiden ja oikeuslääketieteellisen ruumiinavauksen perusteella. Esitutkinnassa tapauksen alkutilanne on selkeytynyt poliisille toimitettujen valvontatallenteiden perusteella.

Videotallenteelta on nähtävissä, että nainen käveli kauppakeskuksen käytävällä, kun häntä vastaan tuli kaksi järjestyksenvalvojaa. Järjestyksenvalvojat olivat aiemmin saaneet tiedon siitä, että naisen epäiltiin häiriköineen toista asiakasta. Järjestyksenvalvojat pysäyttivät naisen, ja lyhyen keskustelun jälkeen he alkoivat poistaa häntä kauppakeskuksesta.

Tämän jälkeen seurasi voimankäyttötilanne, jonka yksityiskohtia esitutkinnassa selvitetään. Poliisi haluaa korostaa, että mikään kauppakeskuksen myymälä ei liity tutkittavana olevaan tapaukseen.

Esitutkintaa varten saadun oikeuslääketieteellisen alustavan lausunnon mukaan nainen ei ole menehtynyt tukehtumalla. Poliisi ei tiedota kuolinsyystä tarkemmin, sillä kuolemansyyn selvittämistä koskevat tiedot ovat salassa pidettäviä. Poliisi jatkaa tapauksen tutkimista nimikkeellä kuolemantuottamus.

Länsi-Uudenmaan poliisi on kuullut asiassa lukuisia henkilöitä, kuten tilanteessa olleita vartijoita ja todistajia. Poliisilla on tiedossa myös vartijat paikalle pyytäneen henkilön henkilöllisyys. Poliisi on tavoittanut hänet ja tulee kuulustelemaan häntä lähipäivinä.

Esitutkinta jatkuu kuulemisilla ja asiantuntijalausuntojen hankkimisella. Myös valvontatallenteita ja silminnäkijöiden toimittamia videotallenteita käydään edelleen läpi. Poliisi tiedottaa seuraavan kerran siinä vaiheessa, kun tutkinta on edennyt.

Lue myös: Kauppakeskuksessa menehtyi 35-vuotias nainen – ”Vartijat pyysi paikalle toinen asiakas”

Kommentoi Facebookissa