Kauppakeskuksessa menehtyi 35-vuotias nainen – ”Vartijat pyysi paikalle toinen asiakas”

Poliisi tiedottaa asiasta seuraavan kerran, kun oikeuslääketieteellisestä kuolemansyyn selvittämisestä on saatu alustavia tuloksia. (Kuvituskuva Dreamstime)

Poliisi jatkaa tutkintaa tapauksessa, jossa henkilö menehtyi vartijoiden voimankäyttötilanteessa.

KUOLEMANSYYN TUTKINTA Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksella on tutkittavana tapaus, jossa henkilö menehtyi vartijoiden voimankäyttötilanteessa lauantai-iltana 7.1.2023 Espoon kauppakeskus Isossa Omenassa. Poliisi tutkii tapahtunutta kuolemantuottamuksena.

Poliisi otti kiinni kaksi henkilöä tapauksesta epäiltyinä, ja heidät vapautettiin alkuillasta sunnuntaina 8.1. Yhteensä neljää henkilöä on kuulusteltu viikonlopun aikana rikoksesta epäiltynä. Lisäksi poliisi on kuullut useita todistajia ja hyödyntää tapauksen selvittämisessä kauppakeskuksen valvontatallenteita ja kansalaisten toimittamia videotallenteita. Poliisin tutkinta jatkuu todistajien kuulemisilla sekä oikeuslääketieteellisellä kuolemansyyn selvittämisellä.

Poliisi sai tehtävän kauppakeskus Isoon Omenaan 7.1.2023 noin kello 17. Vartijoiden voimankäyttötilanteen yhteydessä kiinni otettu 35-vuotias nainen menehtyi. Hän ei ennen tapahtumasarjan alkua asioinut kauppakeskuksen myymälöissä, eikä mikään yksittäinen kauppakeskuksen myymälä liity tutkittavana olevaan tapaukseen. Vartijat pyysi paikalle toinen kauppakeskuksessa asioinut asiakas. Voimankäyttötilanne kesti noin kymmenen minuuttia.

Tapaus on herättänyt suurta yhteiskunnallista kiinnostusta. Poliisi tiedottaa asiasta seuraavan kerran siinä vaiheessa, kun oikeuslääketieteellisestä kuolemansyyn selvittämisestä on saatu alustavia tuloksia.

Mahdollisia tietoa ja silminnäkijähavaintoja tilanteesta voi edelleen lähettää sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.lansi-uusimaa@poliisi.fi tai puhelinnumeroon 0295 413 031 (vastaaja). Mikäli hallussasi on asiaan liittyviä videoita, poliisi toivoo saavansa yhteystiedot ja antaa myöhemmin ohjeet materiaalin toimittamisesta poliisille.

Lue myös: Kauppakeskuksessa kiinniotettu nainen menehtyi vartijoiden käsiin – poliisi pyytää kansalaisilta havaintoja

Kommentoi Facebookissa