Poliisin väitettiin olleen humalassa – ”Olemme joutuneet kirjaamaan rikosilmoituksen kunnianloukkauksesta”

Ensimmäisessä tapauksessa poliisimies on puhallettu poliisipartion toimesta ja toinen tapaus on ollut välittömästi työvuoron päättymisen jälkeen.

Ensimmäisessä tapauksessa poliisimies on puhallettu poliisipartion toimesta ja toinen tapaus on ollut välittömästi työvuoron päättymisen jälkeen. (Kuva AOP)

Poliisista on varmana tietona kerrottu perättömiä väitteitä Virroilla.

KUNNIANLOUKKAUS Sisä-Suomen poliisilaitoksen Virtain poliisiasemalla on viimeisen parin viikon aikana ollut tapauksia, joissa poliisimies on puuttunut vapaa-ajallaan rikolliseen toimintaan.

Molemmissa tapauksissa on yhtenäisiä piirteitä, sillä epäillyt ovat ilmoittaneet poliisimiehelle heti tapahtumapaikoilla, ettei tällä ole toimivaltuutta puuttua tilanteeseen. Lisäksi molemmissa tapauksissa on väitetty poliisimiehen olleen alkoholin vaikutuksen alaisena.

– Poliisimiehellä on velvollisuus myös vapaa-ajallaan ryhtyä kiireellisiin toimiin jos se on välttämätöntä vakavan rikoksen estämiseksi, tällaista rikosta koskevan tutkinnan aloittamiseksi tai yleistä järjestystä ja turvallisuutta uhkaavan vakavan vaaran torjumiseksi. Toimintavelvollisuus määritellään laissa poliisin hallinnosta, Sisä-Suomen poliisilaitoksen rikoskomisario Kari Aaltio sanoo.

Ensimmäisessä tapauksessa poliisimies on puhallettu paikalla olleen poliisipartion toimesta ja tuolloin puhalluskoe osoitti lukemat 0/00 promillea. Toinen tapaus on tapahtunut välittömästi työvuoron päättymisen jälkeen 03.00 aikoihin, eikä asiassa ole ensitietojen perusteella syytä epäillä poliisimiehen olleen alkoholin vaikutuksen alaisena.

Asiasta on kuitenkin ilmoitettu valtakunnansyyttäjänvirastoon, joka suorittaa asiassa esitutkintalain mukaisen selvityksen. Lain mukaan on toimittava näin.

– Asia olisi ihan ok, jos poliisille esitetään nämä väitteet henkilökohtaisesti tai kuulustelussa, niin kuin jälkimmäisessä on tehty, mutta asia saa erilaisen luonteen kun näitä väitteitä kerrotaan kaupungilla varmoina tietoina. Nyt olemme joutuneet kirjaamaan jälkimmäisestä tapauksesta rikosilmoituksen nimikkeellä kunnianloukkaus, rikoskomisario Kari Aaltio toteaa.

Lue myös: SDP:n kaupunginvaltuutettu kutsui kaikkia perussuomalaisia rasisteiksi – ”Poliisi ei epäile asiassa rikosta”

Kommentoi Facebookissa