Poliisipartio yritti pysäyttää rekisterikilvetöntä henkilöautoa – parikymppinen mies jäljitettiin koiran avulla

Poliisi tutkii tapausta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Poliisi tutkii tapausta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena. (Kuva AOP)

Paennut auto löytyi myöhemmin metsäautotien päästä Tohmajärvellä.

LIIKENNETURVALLISUUS Poliisipartio yritti pysäyttää rekisterikilvetöntä henkilöautoa kuljettanutta autoilijaa Tohmajärvellä Kirkkotiellä lauantaina noin kello 22. Autoilija oli lähtenyt pakenemaan, jolloin hän oli käyttänyt 30 km/h rajoitusalueella nopeutta 90 km/h.

Pako oli jatkunut Tohmajärven aseman suuntaan, josta edelleen Kaustajärveä kohti, jolloin nopeus oli ollut kovimmillaan 160 km/h. Takaa-ajon aikana poliisiauto suistui tieltä, jolloin pakenija katosi poliisilta. Ulosajossa poliisiautoon tuli vaurioita, mutta poliisit eivät loukkaantuneet.

Paennut auto löytyi myöhemmin Luotojärventieltä metsäautotien päästä. Poliisin ja rajavartioston partioiden yhteistoiminnalla auton kuljettaja, noin 20-vuotias mies, saatiin jäljitettyä koiran avulla ja hänet otettiin kiinni. Poliisi tutkii tapausta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Mikäli jollekin henkilölle on aiheutunut vaaraa tapahtumassa, häntä pyydetään ottamaan yhteyttä poliisiin sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi, vihjepuhelimeen 029 5415 232 tai poliisipäivystykseen 029 5415 320 ma–pe klo 08–16.15.

Lue myös: Poliisia piileskelevä moottoripyörävaras roikkui parvekkeelta – pudotusta maahan oli yli 20 metriä

Kommentoi Facebookissa