Vappubrunssista lähteneessä tartuntaketjussa jo yli sata tartuntaa – karanteenissa lähes tuhat

Osa tartunnoista on testeissä varmistunut koronaviruksen Intian variantiksi.

Osa tartunnoista on testeissä varmistunut koronaviruksen Intian variantiksi. (Kuva AOP)

Keski-Pohjanmaan koronavirustartunnat kohdistuvat pääosin 12–25-vuotiaisiin.

KORONAVIRUS Keski-Pohjanmaan alueellinen COVID-19-viranomaistyöryhmä kokoontui sunnuntaina ylimääräiseen kokoukseen arvioimaan alueellista tilannekuvaa. Koska keskeiset koronavirusepidemian leviämisvaiheen tunnusluvut täyttyvät, Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten alue siirtyy koronavirusepidemian leviämisvaiheeseen.

Yhteensä 14 vuorokauden aikana on todettu 101 koronavirustartuntaa. Karanteenissa on lähes tuhat ihmistä, lisäksi muutama sata henkilöä on omaehtoisessa karanteenissa. Koronavirusnäytteistä noin 2,7 prosenttia on positiivisia. Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa on hoidossa yksi koronavirustartunnan saanut potilas.

Alueen tautitilanne on nopeasti heikentynyt ja vakavaksi kehittynyt tilanne pyritään saamaan nopeasti hallintaan.

Juttuvinkki: Valtakunnallisista koronarajoituksista luovutaan – yleisötilaisuuksien rajoitukset lieventyvät

Osa tartunnoista on testeissä varmistunut koronaviruksen Intian variantiksi. Vakava koronavirustilanne heijastuu myös Soiten alueen lähikuntiin ja jatkotartuntoja on havaittu muun muassa Pohjois-Pohjanmaan alueella.

Kyse on epäonnisesta vappubrunssista lähteneestä tartuntaketjusta. Soite on sen jälkeen julkistanut useita paikkoja, joissa on voinut altistua tartunnoille. Mukana on muun muassa ravintoloita, kauppoja, kunto- ja uintikeskus, uskonnollinen tilaisuus, bussivuoro sekä oppilaitos.

Koronavirustartunnat keskittyvät tällä hetkellä etenkin nuoriin, 12–25-vuotiaisiin, ja sen vuoksi viranomaisryhmä suosittaa, että kaikki 2. asteen oppilaitokset siirtyvät etäopetukseen kuluvaksi viikoksi Soiten alueella. Koronavirustilanne on heikentynyt nopeasti etenkin Kannuksessa, joten myös Kannuksen perusopetuksen 4–9‑luokan oppilaat siirtyvät etäopetukseen viikon ajaksi.

Lue myös: Britannian variantti on Suomessa vallitseva koronaviruslinja – matkustaminen on tuonut myös Intian virusmuunnoksen

Kommentoi Facebookissa