Poliisipartion tutkaan 187 km/h ja pakoon – takaa-ajossa romuttui poliisiautokin

Partio kytki hälytyslaitteet pysäytystarkoituksessa päälle, ennen kuin auto ohitti pysähtyneenä olleen poliisiauton.

Partio kytki hälytyslaitteet pysäytystarkoituksessa päälle, ennen kuin auto ohitti pysähtyneenä olleen poliisiauton. (Kuva Fotolia)

Auto löytyi lopulta pysäköintialueelta ja lähistöllä olleet kolme miestä otettiin kiinni.

YLINOPEUS Poliisipartio mittasi tutkalla puolenyön aikaan moottoritietä etelän suunnasta Kuopion suuntaan ajavalle henkilöautolle Matkuksen kohdalla nopeudeksi 187 km/h, sallitun ollessa 100 km/h. Partio kytki hälytyslaitteet pysäytystarkoituksessa päälle, ennen kuin auto ohitti pysähtyneenä olleen poliisipartion.

Henkilöauto jatkoi kuitenkin kovalla vauhtia edelleen Kuopion suuntaan. Toinen poliisipartio sai havainnon kyseistä autosta, kun se nousi ylös Kolmisopen rampista ja jatkoi vasemmalle Kolmisopentietä. Auto jatkoi edelleen kovaa vauhtia Nikkelinkadulle ja kohti Neulamäkeä.

Auto löytyi lopulta pysäköitynä Neulastie 2:n pysäköintialueelta. Poliisipartio havaitsi auton lähistöllä kolme noin 30-vuotiasta miestä, joista kaksi oli paikkakuntalaisia. Kyseiset henkilöt otettiin kiinni asian selvittämistä varten. Poliisikoirapartio tarkisti miesten autolta kiinniottopaikalle kulkeman matkan ja löysi pienen määrän huumausaineita.

Auton tavoittamisen yhteydessä yksi poliisiauto suistui tieltä oikealle kaartuvassa mutkassa ja törmäsi kahteen pysäköitynä olleeseen henkilöautoon. Autoihin syntyi vaurioita, mutta kukaan ei loukkaantunut. Pysäköitynä olleissa autoissa ei ollut ihmisiä.

Asiassa ovat tutkintanimikkeinä ainakin törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, huumausaineen käyttörikos ja rattijuopumus.

Lue myös: Nuorella 17-vuotiaalla kuljettajalla oli poikkeusluvalla ajokortti – poliisin tutkaan 182 km/h

Kommentoi Facebookissa