Pirkka-Pekka Petelius on lähellä kansanedustajan paikkaa – julkkisehdokkaista vaalien ylivoimainen ykkönen

Pirkka-Pekka Petelius ei ole ainoa julkkis, joka on ehdolla eduskuntavaaleissa, mutta todennäköisin läpimenijä.

Pirkka-Pekka Petelius ei ole ainoa julkkis, joka on ehdolla eduskuntavaaleissa, mutta todennäköisin läpimenijä. (Kuva AOP)

Vedonlyönti eduskuntavaaleista kertoo näyttelijälegendan läpimenon olevan todennäköistä.

EDUSKUNTAVAALIT Vihreiden riveistä eduskuntaan yrittävä näyttelijä Pirkka-Pekka Petelius on erittäin lähellä läpimenoa, osoittaa Betssonin vedonlyöntiin tarjoama kerroin. Betsson tarjoaa kertoimeksi alhaisen 1,15 sille, että Petelius pääsee eduskuntaan.

Tämän artikkelin kirjoitushetkellä Uudellamaalla vain 31 ehdokasta saa pienemmän kertoimen kuin eduskuntavaaliehdokkaana oleva Petelius. Vaalipiiristä valitaan 36 kansanedustajaa.

Pirkka-Pekka Petelius muistetaan Suomessa monista erikoisista sketsihahmoistaan, kuten A-pu-va-huudahduksestaan tunnetusta James Potkukelkasta ja naamaansa vääntelevästä Herra 47:stä. Komiikka on sittemmin jäänyt vähemmälle, ja lintuharrastaja on muun muassa juontanut Yleisradion luontoiltaa kymmenisen vuotta, ja nyt myös Yle TV1:n ohjelmaa Paluu luontoon.

Petelius ei ole ainoa julkkis, joka on ehdolla eduskuntavaaleissa. Betssonin kertoimien perusteella heidän läpimenonsa ei ole kuitenkaan lähellekään yhtä todennäköistä kuin Peteliuksen. Kertoimet ovat tv-persoona Jani Wallu Valpiolle 5,00, malli Janina Frylle 6,00, ex-jääkiekkoilija Sean Bergenheimille, Brother Christmas -hyväntekeväisyyshahmon takana olevalle Ari Koposelle sekä MV-lehden perustajalle Ilja Janitskinille kaikille 8,00.

Vedonlyönti ja gallupit eivät tietenkään täysin aukottomasti osoita sitä, mitä vaaleissa tapahtuu. Vedonlyönnin kertoimet ja gallupit olivat molemmat täysin hakoteillä esimerkiksi vuonna 2016, kun Donald Trump äänestettiin Yhdysvaltain presidentiksi ja britit antoivat äänensä EU-eron puolesta.

Kertoimien valossa SDP, perussuomalaiset ja kokoomus taistelevat tiukimmin maan suurimman puolueen tittelistä. Vuoden 2019 eduskuntavaalien vaalipäivä on sunnuntai 14. huhtikuuta.. Ennakkoäänestys on kotimaassa 3.–9.4.2019 ja ulkomailla 3.–6.4.2019.

Lue myös: Vaalien vedonlyönti povaa perussuomalaisten jytkyä – Halla-ahosta äänikuningas, Anderssonista kuningatar

Kommentoi Facebookissa