Poliitikot ulos Veikkauksen hallituksesta – peliautomaattien määrä vähenee 3000 kappaletta

Veikkauksen raha-automaattien määrää vähennetään merkittävästi ja pakollista tunnistautumista aikaistetaan.

Veikkauksen raha-automaattien määrää vähennetään merkittävästi ja pakollista tunnistautumista aikaistetaan. (Kuva Veikkaus)

Myös pysyvä pelikielto Veikkauksen peleissä on tulevaisuudessa mahdollista.

VEIKKAUS Kun Postin kohu on saatu hieman laantumaan, tarttui omistajaohjausministeri Sirpa Paatero toiseen ongelmayritykseen, rahapeliyhtiö Veikkaukseen. Kritiikkiä ovat saaneet niin Veikkauksen mainonta, johdon palkkiojärjestelmä, toiminnan aiheuttamat peliongelmat kuin myös poliitikkojen rooli yhtiössä.

Tiedotustilaisuudessa Veikkauksen hallituksen puheenjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo kertoi hallituksen tekemistä periaatepäätöksistä, jotka liittyvät yhtiön kehittämistoimenpiteisiin. Veikkauksen strategiaa tullaan selventämään ja vastuullisuusohjelma tullaan päivittämään, samoin kuin markkinoinnin linjauksia. Myös markkinoinnin kokonaispanostuksia tullaan vähentämään.

– Esimerkiksi kokonaisvaltainen, pysyvä pelikielto Veikkauksen peleissä on tulevaisuudessa mahdollinen, kertoi puolestaan toimitusjohtaja Olli Sarekoski.

– Yhtiön markkinoinnin määrää vähennetään kolmanneksella verrattuna kolmen erillisen yhtiön – Veikkaus, RAY ja Fintoto – aikaan, Sarekoski jatkaa.

Veikkauksella on tällä hetkellä hajasijoitettuna ympäri maan noin 18 500 peliautomaattia. Niiden määrää tullaan vähentämään ja pakollista tunnistautumista aikaistamaan. Pakollinen tunnistautuminen ollaan ottamassa käyttöön vaiheittain aikavälillä 1.10.2020–1.1.2022. Haja-sijoitettujen raha-automaattien määrää vähennetään merkittävästi. Tämän hetken arvio on noin 3000 kappaletta.

Veikkauksen hallitus päätti elokuun puolivälissä perustaa Veikkauksen eettisen neuvoston. Syyskuun alun kokouksessa hallitus teki periaatepäätöksen sen toimenkuvasta. Veikkauksen johdon tulospalkkiomalliin vastuullisuusmittariksi liitetään raja-arvomittari, jonka tehtävänä on varmistaa, ettei tulosta tehdä peliongelmien lisääntymisen kustannuksella.

Myös Veikkauksen hallituksen kokoonpanoon tulee muutoksia. Veikkauksen hallitukseen on eilen pidetyssä yhtiökokouksessa nimetty uusiksi jäseniksi Christian Cedercreutz, Anne Larilahti ja Juha A. Pantzar. Veikkaus kertoo hallituksen puheenjohtajana jatkavan Olli-Pekka Kallasvuo ja jäseninä Outi Henriksson, Minna Pajumaa sekä Hanna Sievinen. Hallituksesta poistuvat jäsenet ovat näin ollen poliitikkoja, Ilkka Kanerva, Tuomo Puumala, Jutta Urpilainen ja Raimo Vistbacka.

Veikkauksen hallintoneuvostoon kuuluu puolestaan edelleen 28 jäsentä: 13 puolueiden edustajaa, 13 Veikkauksen tuoton saajien edustajaa ja kaksi henkilöstön edustajaa. Hallintoneuvoston tehtävänä on valvoa yhtiön hallintoa ja vastuullista rahapelitoimintaa sekä tukea yhtiön ja sidosryhmien välistä yhteistyötä.

Lue myös: Lähes 92 miljoonan euron Eurojackpot-voitto pelattiin Siilinjärvellä – kaikkien aikojen suurin potti

Kommentoi Facebookissa