Polkupyöriä anastetaan nyt jopa puolet enemmän kuin viime vuonna – yhdessä kotietsinnässä löytyi kuusi pyörää

Myös arvokkaampia sähköavusteisia polkupyöriä on anastettu kasvavassa määrin.

Myös arvokkaampia sähköavusteisia polkupyöriä on anastettu kasvavassa määrin. (Kuva Fotolia)

Poliisi kehottaa polkupyörän omistajia kiinnittämään pyöränsä kunnollisella lukolla johonkin kiinteään.

PYÖRÄVARKAUDET Länsi-Uusimaan poliisi sai vihjeen espoolaisista henkilöistä, joilla on mahdollisesti anastettuja polkupyöriä kotonaan Viherlaaksossa. Poliisilaitoksen ennalta estävän toiminnan ryhmä teki kotietsinnän asuntoon ja talon kellaritiloihin.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Katja Rekolan mukaan etsinnässä löytyi yhteensä kuusi anastettua polkupyörää, joista kaksi oli erittäin arvokkaita sähköavusteisia polkupyöriä. Asunnosta otettiin kiinni kaksi henkilöä.

– Anastetusta polkupyörästä kannattaa aina tehdä rikosilmoitus. Näin saamme palautettua omaisuutta takaisin omistajilleen, Rekola kertoo.

Juttuvinkki: Mitä jokaisen pyöräilijän pitäisi tietää uudesta tieliikennelaista – uusia liikennemerkkejä ja punainen takavalo pakolliseksi

Poliisin tilastojen mukaan polkupyörien anastukset ovat voimakkaassa kasvussa eri puolilla maata. Tammikuun ja kesäkuun alun välisenä aikana on esimerkiksi Länsi-Uudellamaalla anastettu noin 670 polkupyörää. Viime vuonna vastaavaan aikaan oli anastettu noin 440 polkupyörää eli kasvua on noin 52 prosenttia. Espoossa anastusten määrä on noussut noin 65 prosenttia.

Poliisi kehottaa polkupyörän omistajia kiinnittämään pyöränsä kunnollisella lukolla johonkin kiinteään. Nyt useista ilmoituksista on havaittavissa, että polkupyörät ovat olleet lukittuja, mutta vain pyörän omalla lukolla, jolloin pyörä on helposti kannettavissa pois. Lisäksi polkupyörän tunnisteet olisi hyvä ottaa ylös.

Lue myös: Varas kauppasi miehelle tämän omaa polkupyörää – poliisi löysi kotietsinnässä seitsemän muuta pyörää ja voimapihdit

Kommentoi Facebookissa