Porvoolaisen pikkutytön puukotustapaus tutkittiin – poliisi ei epäile viranomaisia laiminlyönnistä

Viime syksynä murheellinen päivä painui Porvoossa iltaan, asukkaat sytyttivät kynttilöitä ja kaupungintalolla oli suruliputus.

Viime syksynä murheellinen päivä painui Porvoossa iltaan, asukkaat sytyttivät kynttilöitä ja kaupungintalolla oli suruliputus. (Kuvituskuva Fotolia)

Porvoossa syksyllä 2017 tapahtuneen kuolemaan johtaneen puukotuksen esitutkinta on valmistunut

RIKOS Viime syksynä Porvoossa tapahtuneen ja murhana tutkitun pikkutytön kuolemaan johtaneen puukotuksen osalta esitutkintapöytäkirja on lähetetty osapuolille loppulausuntoa varten. Tässä vaiheessa esitutkinta on poliisin osalta valmis.

Suomalaisia koskettaneessa tragediassa Itä-Uudenmaan poliisi kertoi saaneensa aamulla hälytyksen Porvoon keskustassa Lyseon leikkipuistossa tapahtuneen väkivallanteon johdosta. Isä oli hakenut kolmevuotiaan lapsen luvatta kotoa ja vienyt hänet läheiseen puistoon. Mies oli alkanut pahoinpidellä puukottamalla pientä lasta, joka menehtyi sairaalassa.

Poliisi otti välittömästi tapahtumapaikalta kiinni epäillyn tekijän, joka on karibialaistaustainen Ranskan kansalainen. Miehen ja suomalaisen naisen suhde oli päättynyt riitaisaan eroon, äiti ja tytär olivat muun muassa viettäneet kolme viikkoa turvakodissa väkivaltaisen miehen johdosta.

Mies oli myös hankkinut pienelle tyttärelle äidin tietämättä Ranskan passin ja kansalaisuuden, sekä kaapannut hänet Karibialle kotiseudulleen. Mies määrättiin mielentilatutkimukseen. Päivän Lehti kirjoitti tapauksesta muun muassa tässä.

Oikeus oli antanut huoltajuusriidassa äidille yksinhuoltajuuden. Rikosasian esitutkinnan yhteydessä selvitettiin mahdollisia puutteita viranomaistoiminnassa perheen asioiden hoidossa. Esiselvityksessä ei tullut esiin sellaisia seikkoja, että mitään viranomaista tulisi epäillä mistään laiminlyönnistä.

Rikosasian syyttäjinä toimivat kihlakunnansyyttäjät Emilia Ilander ja Jukka Haavisto. Poliisi ei tämän jälkeen enää tiedota asiasta.

Kommentoi Facebookissa