Porvoossa poliiseja ampuneille veljeksille 15 vuoden tuomiot – maksimituomio murhan yrityksistä

Veljeksistä nuorempi Raymond Granholm on Ruotsin kansalainen, Richard Granholmilla on kaksoisakansalaisuus.

Veljeksistä nuorempi Raymond Granholm on Ruotsin kansalainen, Richard Granholmilla on kaksoiskansalaisuus. (Kuva AOP)

Ruotsalaisveljekset olivat soittaneet valehätäpuhelun ja houkutelleet poliisin ansaan.

TUOMIO Porvoossa ja Pirkanmaalla useita poliiseja kohti ampuneet suomalaistaustaiset veljekset Richard ja Raymond Granholm on tuomittu Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa 15 vuoden vankeusrangaistuksiin. Veljekset ovat asuneet lapsuudessaan Porvoossa, mutta olleet jo vuosia Ruotsissa. Raymond Granholm on Ruotsin kansalainen, Richard Granholmilla on kaksoiskansalaisuus.

Vuonna 1989 syntynyt Richard Nicholas Granholm tuomittiin kahdestatoista murhan yrityksestä, ampuma-aserikoksesta, törkeästä ryöstöstä, virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, kahdesta törkeän pahoinpitelyn yrityksestä sekä kahdeksasta vaaran aiheuttamisesta.

Vuonna 1994 syntynyt Raymond Anthony Granholm tuomittiin yhdeksästä murhan yrityksestä, ampuma-aserikoksesta, törkeästä ryöstöstä, törkeästä pahoinpitelystä, virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, kahdesta törkeän pahoinpitelyn yrityksestä, kahdeksasta vaaran aiheuttamisesta sekä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Murhan yritykset liittyvät Porvoossa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä 25. elokuuta alkaneeseen tapahtumaketjuun, jossa loukkaantui kaksi Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen poliisia. Veljekset olivat soittaneet valehätäpuhelun ja houkutelleet poliisit ansaan. Poliisi on kertonut partion menneen suorittamaan tavanomaista omaisuusrikoksiin liittyvää tehtävää.

Miehet ampuivat väijyksistä välikohtauksessa loukkaantuneita suomalaispoliiseja ja vaativat heiltä aseita. Kaksikko saatiin kiinni takaa-ajon jälkeen Ikaalisissa. Miehet ampuivat myös pakomatkansa aikana poliisia. Veljesten avustajat kiistivät oikeudessa, että miehet olisivat yrittäneet tappaa poliiseja.

Lue myös: Porvoossa poliisia ampuneista veljeksistä lisätietoa – ”Epäillyillä ei ole ollut kytkentää järjestäytyneisiin rikollisryhmiin”

Kommentoi Facebookissa