Postilakossa ei syntynyt sopua – tukilakot laajenevat ja neuvottelut jatkuvat

Kirjeiden kohdalla viiveet ovat suuret, pakettien osalta vähäisemmät. Lakko ei koske sanomalehtien varhaisjakelua.

Kirjeiden kohdalla viiveet ovat suuret, pakettien osalta vähäisemmät. Lakko ei koske sanomalehtien varhaisjakelua. (Kuva Posti)

Asioiden kerrotaan edistyneen, mutta jääneen kesken neuvottelujen päättyessä.

POSTILAKKO Postilakon sovittelussa ei saatu ratkaisua sunnuntaina ja lakot jatkuvat. Osapuolet Posti- ja logistiikka-alan Unioni PAU ry sekä Palvelualojen työnantajat Palta kävivät valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan johdolla neuvotteluja. Työehtosopimusneuvottelujen kerrotaan edistyneen, mutta jääneen kesken neuvottelujen päättyessä illalla yhdeltätoista. Sovittelua jatketaan maanantaina klo 12.00.

Lakot jatkuvat aiemmin ilmoitetun mukaisesti. PAU on antanut ilmoituksen työnseisauksesta, joka olisi tämän hetkisen tilanteen mukaan päättymässä 8.12.2019. Lakossa ovat työntekijät postin jakelua, käsittelyä ja kuljetusta koskevista tehtävistä, lakko laajenee 25. marraskuuta koskemaan myymälä- ja toimihenkilötehtäviä. Kirjeiden kohdalla viiveet ovat suuret, pakettien osalta vähäisemmät. Lakko ei koske sanomalehtien varhaisjakelua.

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Rautatiealan Unioni RAU ovat ilmoittaneet pysäyttävänsä rautateiden tavaraliikenteen maanantaina ja tiistaina. Merimies-Unionin tukilakot vaikuttavat myös tavaraliikenteeseen. Ilmailualan Unionin IAU:n tukilakko on jo pysäyttänyt postinlajittelun lentoasemilla.

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT laajentaa tukilakkoaan portaittain Postin tavaroiden ja lähetyksien käsittelystä pidättäytymisestä sekä jäsenistön ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta aina uusiin tukitoimiin. Myös Palvelualojen ammattiliitto PAM sekä Sähköliitto ovat myös kertoneet olevansa valmiita tukilakkoihin.

Lue myös: Postilakko on pidentymässä kahdesta viikosta neljään – PAU ilmoitti uusista lakoista

Kommentoi Facebookissa