Postilakko on pidentymässä kahdesta viikosta neljään – PAU ilmoitti uusista lakoista

Posti tiedottaa lakon vaikutuksista verkkosivuillaan ja sosiaalisessa mediassa.

Posti tiedottaa lakon vaikutuksista verkkosivuillaan ja sosiaalisessa mediassa. (Kuva Posti)

Lakon piirissä tulee olemaan noin 10 000 Postin työntekijää.

POSTILAKKO Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU on ilmoittanut valtakunnansovittelijalle, työnantajaliitto Paltalle ja työnantajalle uusista lakoista. Uudet työseisaukset koskevat postinjakelua, postinkäsittelyä, postinkuljetusta sekä toimihenkilö- ja myymälätehtäviä koko maassa 25.11.2019 klo 00.00 – 8.12.2019 klo 24.00. Aiemmin ilmoitettu lakko alkoi maanantaina 11.11. ja päättyy 24.11.2019.

Työnseisaus koskee ilmoitetulla ajalla myös kaikkia henkilöitä, jotka tekevät Viestinvälitys- ja logistiikka-alan työehtosopimuksen mukaisia töitä yhtiöissä Posti Oy, Posti Palvelut Oy sekä Posti Kuljetus Oy Transval Group, sisältäen kaikki tytäryhtiöt. Lakon piirissä on noin 10 000 Postin työntekijää.

Työnseisaus ei koske sanomalehtien varhaisjakelua. PAU rajaa työnseisausten ulkopuolelle myös turvallisuuteen ja terveyteen liittyvät työt. PAU kertoo työnseisausten syyksi työehtosopimusneuvottelujen vauhdittamisen. Maanantaina alkanut lakko on käytännössä ilmoitettu nyt pidentyvän suunnitellusta kahdesta viikosta neljään viikkoon.

Posti on ilmoittanut siirtävänsä pakettilajittelijat toisen työehtosopimuksen piiriin, mikä mahdollistaisi myös palkkatason alentamisen. Työnantajapuolta neuvotteluissa edustavan Paltan mukaan PAU:n lakkoratkaisu kertoo kyvyttömyydestä tunnustaa Postin vaikea tilanne paperisen kirjepostin määrän laskiessa voimakkaasti.

– Ilmeisesti PAU:lla ei ole aikomustakaan pyrkiä löytämään ratkaisua pitkittyneeseen kiistaan neuvottelupöydässä, vaan ratkaisun oletetaan löytyvän pakottamalla. Lakko ei ratkaise sitä ongelmaa, että seuraavina vuosina jaettavan postin määrän vähentyminen kiihtyy entisestään, Paltan toimitusjohtaja Tuomas Aarto sanoo.

Työehtosopimusneuvottelut osapuolten välillä on sovittu jatkuvaksi valtakunnansovittelijan johdolla keskiviikkona. Posti tiedottaa lakon vaikutuksista verkkosivuillaan ja sosiaalisessa mediassa.

Lue myös: Postilakko alkaa ja viiveet voivat olla jopa viikkoja – tukilakkopyyntöjä muille liitoille

Kommentoi Facebookissa