Postinjakaja jätti jakamatta yli 2000 lähetystä – epäilty on nuori ja kokematon

Jakamatta jääneet, avaamattomat postit löydettiin Postin lukitusta pukukaapista lukkojen päivityksen yhteydessä.

Jakamatta jääneet, avaamattomat postit löydettiin Postin lukitusta pukukaapista lukkojen päivityksen yhteydessä. (Kuva Posti)

Poliisi selvittää postinjakeluun liittyvää rikosta Porissa.

POSTI Poliisin tietoon on tullut häiriö postinjakelussa Itä-Porin asuinalueella. Asiassa epäillään rikosta. Esitutkinnassa selvinneen perusteella nuoren ja kokemattoman postinjakajan epäillään jättäneen jakamatta yli 2000 lähetystä.

Postinjaon laiminlyönnin epäillään tapahtuneen vuoden 2019 toukokuun ja vuoden 2020 helmikuun välisenä aikana. Jakamatta jääneet, avaamattomat postit löydettiin toukokuussa 2021 Postin lukitusta pukukaapista lukkojen päivityksen yhteydessä. Tämänhetkisen tiedon mukaan jokainen jakamaton lähetys on löydetty, ja lähetysten vastaanottajat ovat selvillä.

Poliisi tutkii tapausta muun muassa törkeänä tietoliikenteen häirintänä. Epäilty tekijä on poliisin tiedossa, ja poliisi selvittää tapausta. Kyseinen henkilö ei ole enää Postin palveluksessa.

Posti on yhteistyössä Lounais-Suomen poliisin kanssa suoraan yhteydessä vastaanottajiin, joiden postit ovat jääneet jakamatta. Yhteydenotto tehdään kirjeitse vastaanottajan tapahtuma-aikaiseen osoitteeseen. Kirjeessä annetaan toimintaohjeet muun muassa rikosoikeudellisten vaatimusten ja korvausvaatimusten tekemiseksi.

Lue myös: Postinkantaja jakoi postia kerrostalon rappukäytävässä – joku vei samaan aikaan kirjeitä ajoneuvosta

Kommentoi Facebookissa