Potkulaudoilla liikkuneet pikkupojat sytyttivät tulipalon – poliisi kertoo tuntomerkit ja pyytää vihjeitä

Kansalaisten havainnot asiasta pyydetään poliisin vihjepuhelimeen.

Kansalaisten havainnot asiasta pyydetään poliisin vihjepuhelimeen. (Kuva AOP)

Valvontakameran tallenteiden perusteella sytyttäjiksi varmentui kaksi alle 10-vuotiasta poikaa.

TULIPALO Kuopion Petosella, osoitteessa Porkkanakatu 2 sijaitsevan varastohallin pihassa oli 24.6.2019 sytytetty palamaan irtaimistoa, josta tuli oli levinnyt hallin seinään. Pihassa olevaa irtaimistoa oli yritetty sytyttää palamaan useasta kohdasta.

Palo on sytytetty klo 11.30–11.58 välisenä aikana. Poliisi on kiinnostunut havainnoista alueella liikkuvista ihmisistä. Valvontakameran tallenteiden perusteella on varmentunut, että tulipalon sytyttää kaksi potkulaudoilla liikkuvaa poikaa. Tekijät saapuvat potkulaudoilla pihaan klo 11.47 Petosentien suunnasta, ja he poistuvat paikalta tulipalon syttymisen jälkeen klo 12.11 Rauhalahdentien suunnassa olevaan metsikköön.

Toisella tekijöistä on vaaleat shortsit, musta pitkähihainen paita ja lippalakki. Toisella on pitkälahkeiset, tummat tai mustat housut ja mahdollisesti vaaleampi lippalakki. Toisella on mahdollisesti buff-tyylinen huivi kaulassaan. Pojat ovat arviolta alle 10-vuotiaita. Heidän vaatteisiinsa on mahdollisesti tarttunut savun hajua.

Kansalaisten havainnot asiasta pyydetään poliisin vihjepuhelimeen p. 0295 415 232 tai sähköpostilla vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

Lue myös: Koulurakennus syttyi nopeasti – tulipalosta epäillään katolle kiivenneitä kolmea alaikäistä lasta

Kommentoi Facebookissa