Presidentinlinnaan ei toistaiseksi oteta vastaan vierasryhmiä – ”Kyllä tästä selvitään”

Sauli Niinistö toteaa, että valtiojohtoa myöten joudutaan nyt miettimään käyttäytymistä.

Sauli Niinistö toteaa, että valtiojohtoa myöten joudutaan nyt miettimään käyttäytymistä. (Kuva Matti Porre/ Tasavallan presidentin kanslia)

Tasavallan presidentin kanslia ohjeisti henkilökuntaa koronaviruksesta.

KORONAVIRUS Tasavallan presidentin kanslia on käynnistänyt toimenpiteet ja antanut ohjeet henkilökunnalleen koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Ohjeet vaikuttavat kanslian koko henkilökunnan toimintaan monella tavoin.

Presidentti Sauli Niinistö on kommentoinut asiaa myös Facebookissa jakamassaan kirjoituksessa.

– Valtiojohtoa myöden joudumme nyt miettimään käyttäytymistä; niin matkustelua kuin normaalia kanssakäymistä ihmisten parissa.

Viime viikosta alkaen tapaamisissa ei kätellä. Kokouksiin osallistumiset ja virkamatkat rajoitetaan vain välttämättömiin ja käytetään ensisijaisesti videoneuvotteluyhteyksiä. Lisäksi Presidentinlinnaan ei toistaiseksi oteta vastaan vierasryhmiä.

Henkilökuntaa kehotetaan välttämään riskialueille matkustamista vapaa-ajallaan. Tarkat toimintaohjeet on annettu myös siltä varalta, jos joku epäilee altistuneensa koronavirukselle tai saa oireita työpaikalla.

– Pari viikkoa ei ole kovin pitkä aika pidättyväiseen käyttäytymiseen, ja sen kohteena oleville kanssaihmisille on hyvä ja oikein kertoa syy, Niinistö kirjoittaa.

Tämän lisäksi kanslia tiedottaa, että jokaisen työntekijän on tunnollisesti noudatettava viranomaisten antamia suosituksia. Niistä tärkeimpiä on jokaisen oman vastuun ymmärtäminen tartuntojen leviämisen estämisessä.

– Kyllä tästä selvitään, presidentti päättää.

  • Lähde Tasavallan presidentin kanslia

Lue myös: Ala-asteen koululaisia karanteeniin – koulun henkilökuntaan kuuluvalla koronavirustartunta

Kommentoi Facebookissa