Presidentti Halonen jakaa ensimmäisen #mimmitkoodaa-palkinnon – ”Naiset ovat teknologialle pohjaton voimavara”

Presidentti Tarja Halonen on pääpuhujana #mimmitkoodaa-ohjelman "This is Not A Webinar" -virtuaalitilaisuudessa.

Presidentti Tarja Halonen on pääpuhujana #mimmitkoodaa-ohjelman "This is Not A Webinar" -virtuaalitilaisuudessa. (Kuva Lasse Keltto/ Presidentti Tarja Halosen toimisto)

Ohjelmassa on jo mukana 7000 naista ja se on palkittu EU:n tasa-arvopalkinnolla.

PALKINTO Kuukauden päästä 23.4. järjestettävä #mimmitkoodaa-päätapahtuma saa osakseen poikkeuksellisen kunnian. Presidentti Tarja Halonen pitää This is Not A Webinar -virtuaalitilaisuuden pääpuheen, jonka odotetaan saavan ennätyssuuren ja innostuneen yleisön.

Presidentti Halonen jakaa myös ensimmäisen #mimmitkoodaa-palkinnon, jolla innostetaan yhä uusia naisia mukaan. Ohjelma tarjoaa naisille esikuvia, joiden tavoitteena on innostaa rikkomaan rajoja ja ottamaan paikkansa maailmassa.

– Olemme valtavan onnellisia, että saamme vuoden suurimpaan tilaisuuteemme pääpuhujan, joka on Suomessa rikkonut korkeimmat mahdolliset lasikatot. Presidentti Halonen on esikuva, jos kuka, iloitsee #mimmitkoodaa-ohjelman vetäjä Milja Köpsi.

Ohjelmassa on jo mukana 7000 naista, se on palkittu EU:n tasa-arvopalkinnolla ja Köpsi itse johtavana tasa-arvovaikuttajana Nordic Women In Tech -kilpailussa.

– Suurin vihollisemme ovat syvällä rakenteissa oleva asenteet, jotka lokeroivat niin ihmisiä kuin töitäkin, arvioi ohjelmaa johtavan Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha.

Roiha korostaa presidentin puheenvuoron ja roolin merkitystä ohjelmistoalalle ja koko Suomelle.

– Naiset ovat teknologialle ja koko yhteiskunnalle pohjaton voimavara, jonka omat tunkkaiset asenteemme ovat pahimmillaan työntäneet pois, kiteyttää Roiha.

Roihan mukaan palkinto innostaa yhä aktiivisempaan toimintaan ja tuo mukaan vielä uusia naisia.

Lue myös: Naisten osuus johtajista on noussut Suomessa ennätyskorkealle – ”Näyttäisi tapahtuvan ilman kiintiöitäkin”

Kommentoi Facebookissa