Presidentti Niinistö kiitti paralympiaurheilijoita – ”Et halunnut helppoja ratkaisuja, vaan uskoit itseesi”

Presidentti Niinistö puhui paralympiajoukkueen paluujuhlassa. Keskellä mitalistit Matti Suur-Hamari ja Ilkka Tuomisto.

Presidentti Niinistö puhui paralympiajoukkueen paluujuhlassa. Keskellä mitalistit Matti Suur-Hamari ja Ilkka Tuomisto. (Kuva Matti Porre/ Tasavallan presidentin kanslia)

Pyeongchangista palannutta paralympiajoukkuetta vastassa olivat sekä presidentti että urheiluministeri.

PARALYMPIALAISET Suomen paralympiajoukkue saapui Pyeongchangin talviparalympialaisista maanantaina 19. maaliskuuta. Paluujuhlassa Helsinki-Vantaan lentoasemalla oli vastassa myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

– Lämpimästi tervetuloa takaisin kotiin. Kiitos siitä, että olette edustaneet hienolla tavalla tätä maailman onnellisinta maata ja antaneet meille paljon ilon hetkiä, presidentti Niinistö sanoi.

Suomen joukkue saavutti kisoissa kolme mitalia ja kuusi pistesijaa. Lumilautailija Matti Suur-Hamari toi kultaa lumilautacrossissa ja pronssia banked slalomissa. Maastohiihtäjä Ilkka Tuomisto toi pronssia miesten pystyluokkien tiukassa sprinttikisassa.

– Ketju Vancouverista Sotshin kautta Pyeongchangiin on tuottanut joka kerta mitalin. Se on historiallinen saavutus.

Presidentti Niinistö antoi tunnustusta myös kelkkahiihtäjä Sini Pyylle, joka sai kansainvälisen Whang Youn Dai Achievement -palkinnon. Palkinto jaetaan paralympialaisissa urheilijalle, joka parhaiten edustaa ja ilmentää paralympialaisten henkeä.

– Et halunnut helppoja ratkaisuja, vaan uskoit itseesi ja siihen, että kykenet nousemaan urheilijaksi, presidentti sanoi.

– Todellakin, sitä pystyy, kun on asennetta.

Paluujuhlassa puhuivat myös eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho, paralympiakomitean varapuheenjohtaja Pia Nybäck ja Suomen joukkueen johtaja Kimmo Mustonen.

  • Lähde Tasavallan presidentin kanslia

Kommentoi Facebookissa