Presidentti Sauli Niinistö valtiovierailulle Kiinaan – keskusteluissa ovat esillä myös suurvaltasuhteet

Presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio ottivat huhtikuussa 2017 Kiinan presidenttiparin vastaan Helsingissä.

Presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio ottivat huhtikuussa 2017 Kiinan presidenttiparin vastaan Helsingissä. (Kuva Juhani Kandell/ Tasavallan presidentin kanslia)

Presidentti Niinistö ja rouva Haukio osallistuvat vierailullaan yhteisen talviurheiluvuoden avajaisiin.

PRESIDENTTI Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tekee puolisonsa Jenni Haukion kanssa valtiovierailun Kiinaan 14.–15. tammikuuta 2019. Presidentti Niinistö tapaa Kiinan presidentti Xi Jinpingin Pekingissä maanantaina 14. tammikuuta.

Presidenttien välisissä keskusteluissa ovat esillä Suomen ja Kiinan kahdenvälisten suhteiden lisäksi myös suurvaltasuhteet ja muut kansainväliset aiheet. Ohjelmassa on lisäksi tapaamiset muun muassa Kiinan pääministeri Li Keqiangin ja Kiinan kansankongressin puhemiehen Li Zhanshun kanssa sekä ilmastonmuutosta koskeva korkean tason seminaari.

Presidentti Niinistö ja rouva Haukio osallistuvat vierailullaan myös Kiinan ja Suomen yhteisen talviurheiluvuoden avajaisiin. Presidentti Niinistö ja presidentti Xi sopivat maiden välisen talviurheilun teemavuoden järjestämisestä presidentti Xin Suomen valtiovierailun yhteydessä huhtikuussa 2017.

Presidentti Niinistön seurueeseen Pekingissä kuuluvat ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen sekä Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho. Vierailulla ovat lisäksi mukana Helsingin pormestari Jan Vapaavuori, Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen sekä Suomen ja Kiinan välisen innovatiivisen liiketoiminnan komitean puheenjohtaja Risto Siilasmaa.

Presidentit Niinistö ja Xi ovat tavanneet useita kertoja. Edellinen tapaaminen oli huhtikuussa 2017, kun Presidentti Xi oli puolisonsa Peng Liyuanin kanssa valtiovierailulla Suomessa. Presidentti Niinistö ja rouva Haukio olivat virallisella vierailulla Kiinassa vuonna 2013.

  • Lähde Tasavallan presidentin kanslia

Lue myös: Pandapariskunta saapuu Ähtäriin – Suomi ja Kiina solmivat sopimuksia

Kommentoi Facebookissa