Presidentti teki päätöksen – kenraaliluutnantti Timo Kivinen puolustusvoimain komentajaksi

Kenraaliluutnantti Timo Kivinen nähtiin kolme vuotta sitten presidentin vieraana Kultaranta-keskusteluissa.

Kenraaliluutnantti Timo Kivinen nähtiin kolme vuotta sitten presidentin vieraana Kultaranta-keskusteluissa. (Kuva AOP)

Kivinen on uransa aikana palvellut monipuolisissa tehtävissä sekä kotimaassa että ulkomailla.

PUOLUSTUSVOIMAT Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on tänään nimittänyt kenraaliluutnantti Timo Kivisen puolustusvoimain komentajan virkaan ajalle 1.8.2019–31.3.2024. Nykyinen komentaja, kenraali Jarmo Lindberg siirtyy reserviin 1.8.2019.

– Olen kiitollinen minua kohtaan osoitetusta luottamuksesta. Puolustusvoimain komentajuus on kunniatehtävä. Puolustusvoimia on kehitetty johdonmukaisesti ajan ja turvallisuusympäristön vaatimusten mukaisesti. Tulen omalta osaltani tekemään parhaani, että sama kehitys jatkuu. Vielä tässä vaiheessa ei kuitenkaan ole aika kommentoida tulevan komentajakauteni kysymyksiä yksityiskohtaisemmin. Palaan niihin heti elokuun alussa, Kivinen toteaa.

Kenraaliluutnantti Timo Pekka Kivinen on syntynyt vuonna 1959 ja hän on uransa aikana palvellut monipuolisissa tehtävissä sekä kotimaassa että ulkomailla. Hän on toiminut pääesikunnan päällikkönä vuodesta 2017 lähtien.

Sitä ennen Kivinen on palvellut muun muassa puolustusvoimien strategiapäällikkönä, Karjalan prikaatin komentajana, apulaisosastopäällikkönä Pääesikunnassa, johtotehtävissä Maanpuolustuskorkeakoulussa, Utin jääkärirykmentin komentajana ja sotilasasiamiehenä Budapestissä. Yleisesikuntaupseerin tutkinnon Kivinen suoritti vuonna 1993 ja kenraaliluutnantiksi hänet ylennettiin vuonna 2016.

Kivinen saavuttaa laissa säädetyn eroamisikänsä puolustusvoimain komentajan virassa 31.3.2024.

Lue myös: Presidentti Niinistö tapasi Venäjän ja Yhdysvaltojen asevoimien komentajat – ”Vuoropuhelu toimii”

Kommentoi Facebookissa