Presidenttipari Sauli Niinistö ja Jenni Haukio siirtyivät Naantalin Kultarantaan – virtuaalivierailuja neljään kuntaan

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio perheineen ovat siirtyneet kesävirka-asunnolle Kultarantaan.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio perheineen siirtyvät kesävirka-asunnolle Kultarantaan. (Arkistokuva Matti Porre/ Tasavallan presidentin kanslia)

Kesän aikana tasavallan presidentti työskentelee pääosin Kultarannassa.

PRESIDENTTI Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio perheineen ovat siirtyneet kesävirka-asunnolle Kultarantaan. Kesän aikana tasavallan presidentti työskentelee pääosin Kultarannassa.

Naantalissa Luonnonmaan saaressa sijaitseva Kultaranta on toiminut Suomen tasavallan presidentin kesävirka-asuntona vuodesta 1922 lähtien. Kultarannan päärakennuksen, vuonna 1916 valmistuneen graniittilinnan rakennutti maanviljelysneuvos Alfred Kordelin, ja sen on suunnittelut arkkitehti Lars Sonck. Kultarannan huvilatilaan kuuluu laaja puistoalue sekä hyötypuutarha, jossa viljellään kukkia ja vihanneksia.

Yleisö voi tutustua Kultarannan puistoon opastetuilla kierroksilla 1. heinäkuuta alkaen. Lippuja opastetuille kierroksille voi ostaa ainoastaan etukäteen Naantalin matkailun verkkosivuilta. Omatoiminen tutustuminen puutarhaan ei kesäkaudella 2020 valitettavasti ole mahdollista.

Kultarannan päärakennuksen, vuonna 1916 valmistuneen graniittilinnan on suunnittelut arkkitehti Lars Sonck.
Kultarannan päärakennuksen, vuonna 1916 valmistuneen graniittilinnan on suunnittelut arkkitehti Lars Sonck. (Kuva Matti Porre/ Tasavallan presidentin kanslia)

Juttuvinkki: Kultarantaan perustettiin Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlametsikkö

Presidentti Niinistö tekee myös etäyhteydellä neljä kuntavierailua ensi viikolla. Vierailukohteina ovat Taipalsaari ja Tampere keskiviikkona 10. kesäkuuta sekä Suonenjoki ja Seinäjoki perjantaina 12. kesäkuuta 2020.

Presidentti Niinistö tapaa vierailuiden aikana muun muassa kunnan ja kaupunkien johtoa sekä elinkeinoelämän ja korkeakoulujen edustajia. Keskusteluissa esillä ovat erityisesti erilaisten ja väkimäärältään eri kokoisten kuntien paikalliset kokemukset koronapandemiaan sopeutumisesta, tämän hetken tilanne kunnassa sekä muut ajankohtaiset asiat.

Taipalsaarella presidentti Niinistö tutustuu lisäksi Sarviniemen retkeilyalueeseen. Tampereella hän tapaa Tampereen yliopiston ja ammattikorkeakoulun muodostaman Tampereen korkeakouluyhteisön johtoa ja opiskelijoita. Suonenjoella ja Seinäjoella presidentti Niinistö keskustelee paikallisten yritysten edustajien kanssa ja tutustuu heidän toimintaansa.

  • Lähde Tasavallan presidentin kanslia

Lue myös: Kultaranta-keskusteluissa pohdittiin koronan jälkeistä aikaa – ”Uuden rahan luominen olisi aika riskibisnestä”

Kommentoi Facebookissa