Pride-viikkoa vietetään eri puolilla Suomea – kulkue järjestetään tänä vuonna vain virtuaalisesti

Helsingin kaupungintalolla liehuivat Pride-liput jo viime vuonna.

Helsingin kaupungintalolla liehuivat Pride-liput jo viime vuonna. (Kuva Kimmo Brandt)

Helsingin kaupungintalo on viikon päätapahtumapaikka Pride House.

TAPAHTUMA Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia esille tuovaa Pride-viikkoa juhlitaan eri puolilla maailmaa. Pride-tapahtumia Suomessa järjestävät Setan jäsenjärjestöt, yritykset, muut organisaatiot, opiskelijaryhmät ja vapaaehtoiset. Tapahtumia löytyy eri puolilta maata, Utsjoelta Ahvenanmaalle.

Suomen suurinta ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtumaa Helsinki Pride -viikkoa vietetään 28.6.−4.7.2021. Tapahtuman suojelija on pääministeri Sanna Marin. Helsingin kaupungintalo on viikon päätapahtumapaikka Pride House. Kaupungintalon lipputangoissa liehuvat progressiiviset Pride-liput, joiden tarkoituksena on tehdä näkyväksi LHBTIQ-ihmiset sekä vähemmistöt vähemmistössä.

Kaupunki liputtaa myös perinteisin Pride-lipuin muissa toimipisteissään, kuten Uimastadionilla, Pirkkolan liikuntapuistossa ja Vanhankaupunginkosken kalastusinfossa. Helsinki on hakenut lisäksi Rainbow Cities -verkoston jäsenyyttä. Kaupunginhallitus päätti verkostoon hakemisesta kesäkuun alussa.

Pride-kulkue järjestetään tänä vuonna virtuaalisesti. Kulkue avautuu 28. kesäkuuta ja siihen voi osallistua mistä päin maailmaa tahansa 4. heinäkuuta asti.

Viikko huipentuu lauantaina pidettävään Helsinki Pride 2021 -konserttiin. Konsertti järjestetään Helsingin jäähallin Black Boxissa ja sitä voi seurata suorana lähetyksenä Pride Streamissa sekä Yle Teemalla.

Lue myös: Raamattu kannesta kanteen -radio-ohjelma alkaa alusta – tuotantokausi kestää yli viisi vuotta

Kommentoi Facebookissa