Raamattu kannesta kanteen -radio-ohjelma alkaa alusta – tuotantokausi kestää yli viisi vuotta

Radion ohella Raamattu kannesta kanteen -opetuksia voi kuunnella myös netistä ja mobiilisovelluksella.

Radion ohella Raamattu kannesta kanteen -opetuksia voi kuunnella myös netistä ja mobiilisovelluksella. (Kuva Marjaana Keränen)

Harva on pystynyt kuuntelemaan kaikki ohjelmat, joita on yhteensä 1434.

RADIO Vuonna 1997 alkanut Raamattu kannesta kanteen -ohjelmasarja on niin suosittu, että Medialähetys Sanansaattajat jatkaa ohjelman tuottamista viidennen tuotantokauden verran. Edelleenkin ohjelmaa kuuntelee 100 000–150 000 eri ihmistä viikossa.

Uusi kausi alkaa 15. heinäkuuta. Yksi tuotantokausi kestää noin viisi vuotta, ja sen aikana kuullaan joka arkipäivä puolen tunnin mittainen ohjelma. Kaiken kaikkiaan ohjelmia on yhteensä 1434. Ohjelmaa lähetetään Radio Deissä ja Järviradiossa sekä muutamassa paikallisradiossa Ruotsissa ja Norjassa.

− Radio Deille tulee jatkuvasti uusia kuuntelijoita, joille Raamattu kannesta kanteen on uusi tuttavuus. Toisaalta harva on pystynyt kuuntelemaan kaikki ohjelmat. Ja kun kierros kestää viisi vuotta, asioita on mielekästä myös kerrata, kertoo päätoimittaja Kirsi Rostamo.

Raamattua on ohjelmassa opettanut alusta asti teologian lisensiaatti, diplomikielenkääntäjä Jukka Norvanto, joka toimii nykyisin Lähetysyhdistys Kylväjän lähetysteologina. Ohjelmaa on viimeiset puolitoista vuotta toimittanut Elina Karonen, ja syyskuun alussa ääneen palaa mediatoimittaja Marjaana Keränen.

− Raamattu on oikeastaan pieni kirjasto, jossa on 66 nidettä. Koska Jumala on nähnyt hyväksi käyttää ilmoitukseensa niin monta kirjaa, meidänkin on syytä opetella tuntemaan niistä jokaista. Siksi Raamattu kannesta kanteen, Jukka Norvanto vastaa kysymykseen Raamatun opiskelun tärkeydestä.

Radion ohella Raamattu kannesta kanteen -opetuksia voi kuunnella myös netistä ja mobiilisovelluksella. Maksuttomalla iPhone-, Android– ja Windows-sovelluksella on arviolta 12 000 aktiivikäyttäjää. Uusi sovellus on parhaillaan tekeillä, ja sen arvioidaan valmistuvan vuoden 2021 lopussa.

Lue myös: Päivi Räsäselle syytteet kiihottamisesta kansanryhmää vastaan – ”Loukkaavat yhdenvertaisuutta ja ihmisarvoa”

Kommentoi Facebookissa