Pronssia! – Suomen naisten viestijoukkue yllätti Oberstdorfissa

Krista Pärmäkoski on moninkertainen olympiamitalisti ja MM-mitalisti.

Krista Pärmäkoski on moninkertainen olympiamitalisti ja MM-mitalisti. (Kuva AOP)

Suomi saavutti naisten MM-viestistä pronssia. Joukkueessa hiihtivät Jasmi Joensuu, Johanna Matintalo, Riitta-Liisa Roponen ja Krista Pärmäkoski.

HIIHTO Suomen naisten joukkueella ei aiempien kisasuoritusten perusteella pitänyt olla mahdollisuuksia Oberstdorfin MM-kisojen 4×5 kilometrin viestissä mitaleille. Ennakkoasetelmat eivät kuitenkaan pitäneet ja Suomi otti kuin ottikin kilpailusta pronssia.

Kisaan voittajasuosikkina lähtenyt Ruotsin joukkue romahti hämmästyttävästi kahdella ensimmäisellä osuudella. Tämä osaltaan mahdollisti Suomen yllätysmitalin.

Arvokisaviestin ensikertalainen Jasmi Joensuu hoiti avausosuuden hyvin. Toista osuutta vienyt Johanna Matintalo hieman jäi osuutensa lopulla kolmannesta sijasta, mutta ei pudonnut mitalitaistosta kuitenkaan ratkaisevasti.

Aiemmin viikolla 10 kilometrin kisassa kymmenenneksi hiihtänyt Riitta-Liisa Roponen, 42, hiihti vahvan kolmososuuden. Ankkuriosuudella Krista Pärmäkoski päihitti loppukirissä Yhdysvaltain joukkueen ankkurin Jessica Digginsin.

Riemu oli Suomen joukkueessa valtava. Harvemmin on viestipronssia tuuleteltu niin voimakkaasti kuin Oberstdorfissa nähtiin.

Norja vei kilpailussa ylivoimaisen voiton. Venäjä putosi Norjan kyydistä kolmososuudella, mutta oli kisan selkeä kakkonen.
Yhdysvallat oli maalissa neljäs. Saksa sijoittui viidenneksi ja Ruotsi vasta kuudenneksi.

Suomen joukkueella on koossa Oberstdorfin kisoista nyt kolme mitalia. Ilkka Herola saavutti yhdistetyn normaalimäen kisassa hopeaa ja Joni Mäki sekä Ristomatti Hakola hiihtivät hopealle parisprintissä.

Mitalisaldonsa osalta suomalaiset ovat jo ylittäneet odotukset.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Iivo Niskasella ei kulkenut – sauvakin meni poikki

Kommentoi Facebookissa