Iivo Niskasella ei kulkenut – sauvakin meni poikki

Iivo Niskanen on Suomen miesten maastohiihdon ykkösnimi.

Iivo Niskanen on Suomen miesten maastohiihdon ykkösnimi. (Kuva AOP)

Perttu Hyvärinen oli Oberstdorfin 15 kilometrillä 17:s ja Iivo Niskanen 18:s.

HIIHTO Suomalaisilla ei ollut aihetta riemuun vapaalla tyylillä hiihdetyssä Oberstdorfin MM-kisojen 15 kilometrin kilpailussa. Kärki oli parhailta suomalaisilta Perttu Hyväriseltä ja Iivo Niskaselta todella kaukana.

Niskanen oli puoleen matkaan saakka hyvässä vauhdissa. Sen jälkeen hänen menonsa rupesi takkuamaan ja kaiken lisäksi häneltä meni vielä sauva poikki.

Maalissa Niskanen oli 18:s. Hän hävisi kisan voittajalle Norjan Hans Christer Holundille minuutin ja 24,9 sekuntia.

Eikä Niskanen ollut edes kisan paras suomalainen. Hyvärinen oli tuloksissa 17:s päihitettyään Niskasen puolella sekunnilla. Hyvärinen suoriutui aika lailla odotetusti. Niskanen oli ehdoton pettymys, sauvarikostaan huolimatta.

Mitalisuosikkina Niskanen ei kisaan lähtenyt. Hänen oletettiin kuitenkin taistelevan sijoittumisesta kymmenen parhaan joukkoon.

Markus Vuorela oli tuloksissa 28:s. Parisprintin hopeamitalisti Joni Mäki päätti keskeyttää kilpailun, koska hiihto ei hänellä kulkenut.

Norja saavutti kolmoisvoiton. Simen Hegstad Krüger otti hopeaa ja ensimmäisen arvokisastarttinsa hiihtänyt Harald Östberg Amundsen pronssia. Edes kaatuminen ei estänyt Amundsenia hiihtämästä mitaleille.

Seitsemän parhaan joukossa oli viisi norjalaista. Venäjän Aleksander Bolshunov ja Artjom Maltsev rikkoivat norjalaisrintaman heidän päädyttyään sijoille neljä ja viisi.

Suomalaisittain päivä oli kehno, mutta viestin ja 50 kilometrin osalta ei kannata olla pessimistinen. Suomen joukkueella on realistisia mahdollisuuksia viestimitaliin ja 50 kilometriä on Niskasen päämatka, jolle hän keskittää voimavarojaan.

Koronapandemia varjostaa toki tilannetta. MM-kisoissa on todettu koronatartuntoja Norjan sekä Italian joukkueessa ja Italian koko joukkue lähti keskiviikkona jo kotimatkalle.

Jos korona on päässyt leviämään MM-kisoissa enemmänkin, voi kisojen jatko olla vaakalaudalla.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Riitta-Liisa Roponen loisti – muut suomalaiset eivät

Kommentoi Facebookissa