Puna-armeija lanasi räpiköineet Jokerit tylysti – ”Pitää miettiä, mikä tossa on”

Jokerit uudisti peliasunsa KHL-kaudelle 2019-20.

Jokerit uudisti peliasunsa KHL-kaudelle 2019-2020. (Kuva AOP)

Puna-armeijan keskusurheiluseuran perinteitä kunnioittava TsSKA Moskova pehmitti Jokerit tylysti 5-1.

JÄÄKIEKKO Jokerit jatkoi KHL:ssä keskiviikkona vuoristorataansa. Maanantain hieno voitto Jaroslavlissa vaihtui keskiviikkona tylyyn 1-5 -tappioon Helsingissä Moskovan TsSKA:lle.

Vastassa oli kovaa luuta. TsSKA on KHL:n hallitseva mestari, jossa pelaa useita Venäjän maajoukkuepelaajia, jotka halutessaan varmasti saisivat hyvän sopimuksen NHL:stä.

Vastustaja oli hyvä, mutta ensimmäinen erä oli Jokereilta luvalla sanoen melkoinen alisuoritus. Kokenut puolustaja Sami Lepistö myönsi, ettei Jokerit päässyt tasolleen.

– Ekassa erässä oltiin ihan purjeissa. Me ei saatu siinä erässä mitään aikaan ja kaveri teki, mitä halusi. Toka erä oli meiltä paljon parempi, mutta eka erä oli mitä oli. Se ei ollut lähelläkään tasoa, jolla meidän pitäisi pelata, Lepistö sanoi Sport Contentille.

Lepistön mukaan joukkueen yhteistyössä pitää skarpata.

– Pitää miettiä, mikä tossa on. Kamppailuista se lähtee. Jos on vaikeaa, niin pitää voittaa oma kamppailu ja pelaa simppeliä. Me tehdään paljon hommia, mutta väärissä paikoissa. Me ei tehdä yhdessä hommia riittävästi. Ei mennä kimpassa ja se näkyi ekassa erässä.

Näytti, ettei Jokerit ollut valmis peliin. Lepistö ei muista nähneensä Jokereilta yhtä huonoa erää aikoihin.

– Me tehtiin tyhmiä virheitä. Roiskittiin kiekkoa. En osaa sanoa, oliko ylilatautumista. Kaikki kuitenkin yrittää tehdä parhaansa. Jostain se johtui, että eka erä oli niin vaisu. En ole noin vaisua erää nähnyt pitkään aikaan.

Maanantaina Jokerit oli ottanut Jaroslavlissa 4-1 -voiton Lokomotivista. Siinä pelissä Jokereiden peli kulki, mutta TsSKAa vastaan Jokereilla ei ollut jakoa.

– En usko missään nimessä, että edellisestä pelistä tuli liiallista hyvänolon tunnetta. Se oli yksi voitto, eikä se vielä kautta tee. Tämä taso, jolla ollaan huippujengejä vastaan, ei ole sillä tasolla, jolla sen pitäisi olla. Pitää korjata tilanne nopeasti, totesi Lepistö.

Millä osa-alueella Jokereiden pitäisi skarpata eniten?

– En osaa sanoa yhtä tiettyä osaa, mutta omassa päässä me ollaan tällä hetkellä vähän vaikeuksissa. Paikkoja tulee vastustajalle meidän virheistä. Parempia syöttöjä pitää tulla ja pidetään kaverin maalipaikat minimissä. Nyt niitä tulee liikaa omista virheistä ja kaveri saa vähän helpolla maaleja, vastasi Lepistö.

Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki odotti maanantain voiton jälkeen paljon parempaa esitystä.

– Tehtiin kauhea työ kolmen tappion jälkeen Jaroslavlissa, että ollaan valmiina. Pistettiin semmoinen paketti, että 3-0 ekaan erään ja otettiin hyvä voitto sieltä. Nyt odotettiin, että homma jatkuu siitä, mutta eipä jatkunut. Jäi kiinni pelille heittäytymisestä ja suoritustunteesta, Marjamäki sanoi.

Valmistautuminen TsSKA-otteluun ilmeisesti epäonnistui.

– Ei oltu kyllä yhtään valmiita tähän peliin. Syy siihen ei ole vielä tiedossa, mutta varmasti työskennellään ja käydään joukkueen kanssa läpi. Me hävittiin tämä peli tohon ensimmäiseen erään ja tietenkin erikoistilannepelaamiseen, Marjamäki arvioi.

Jokereiden kausi on ollut vuoristoratamainen. KHL:n läntisessä konferenssissa joukkue on sijalla kymmenen. Eroa jumbosijaan on vain yksi piste.

– Pulinat pois. Paljon on työtä edessä. Koko ajan mennään ylös-alas, ylös-alas. Ei löydy oikein sitä tasaisuutta. Asioita pitää käydä läpi ja olla lauantaina taas parempia, Marjamäki summasi tilannetta.

Stanley Cup -voittaja Antti Niemi ei ole vastannut ykkösmaalivahdin odotuksia. TsSKA-pelissä Niemellä oli jälleen vaikeuksia.

Marjamäki ei halunnut analysoida Niemen tilannetta sen enempää.

– En mä lähde erittelemään sektoreita. Jokerit voittaa yhdessä ja häviää yhdessä. Jokainen on siinä kimpassa mukana.

Kausi on toki vasta alussa. Marjamäki on luottavainen, että vaikeuksista kasvetaan voittoon.

– Silloin, kun on yleensä vaikeaa, niin silloin joukkue yleensä yhdistyy. Yhdessä me löydetään niitä ratkaisuja. Me tarvitaan näköjään tällaisia kunnon kokemuksia, että kasvetaan yhteen paremmaksi joukkueeksi.

Teksti Otto Palojärvi, Helsinki

Lue myös: SM-liiga pitää kovan linjansa – NHL-konkari Jussi Jokiselle kova rangaistus porsastelusta

Kommentoi Facebookissa