Puoli vuotta koronalingon jälkeen – Mestareiden liigan tuhkimotarinalle tyly loppu

Atalanta oli helmikuun koronalingon takia paljon otsikoissa

Atalanta oli helmikuun koronalingon takia paljon otsikoissa. (Kuva AOP)

Atalantan yllätys ökyrikasta Paris Saint-Germainia vastaan suli Mestareiden liigassa viime hetkillä.

JALKAPALLO Italian Serie A:ssa päättyneellä kaudella kolmanneksi sijoittunut Bergamon Atalanta pystyi Mestareiden liigassa etenemään puolivälierävaiheeseen saakka, vaikka vastassa oli Euroopan ökyseuroja. Jättimäinen yllätys oli lähellä puolivälierissäkin, mutta ökyrahoitteinen Paris Saint-Germain voitti kahdella viime hetken maalilla 2-1.

Atalanta johti pitkään Mario Pasalicin maalilla, joka syntyi 26. minuutilla.

– Pelasimme hyvän ensimmäisen puoliajan, jonka aikana teimme hommasta vaikeaa PSG:lle. Pidimme heitä paineen alla ja meillä oli muutamia paikkoja. Toisella jaksolla vetäydyimme hieman alemmas. Piti puolustaa 11 miehellä ja onnistuimme siinä hyvin ennen sitä valitettavaa hetkeä viimeisellä minuutilla, Atalantan keskikenttäpelaaja Marten de Roon kertasi tapahtumia Euroopan Jalkapalloliiton UEFA:n verkkosivuilla.

PSG:n Marquinhos tasoitti 90. minuutilla. Eric Maxim Choupo-Moting iski pariisilaisten voittomaalin lisäajalla.

– Muutamat erikoistilanteet, muutamat hetket ja tilanteet. Ne yksityiskohdat ratkaisevat sen, kuka menee jatkoon ja kuka ei. Voin vain kiittää pelaajiani. Me olimme niin lähellä, todella lähellä. Yksityskohdat ratkaisevat Mestareiden liigassa, Atalantan valmentaja Gian Piero Gasperini kertoi Sky Sportsille.

Pettymys Atalantan leirissä oli valtava.

– Juuri nyt tämä on aika tuskallista. Huomenna tulen olemaan ylpeä joukkueestamme ja seurastamme, mutta tällä hetkellä olen pettynyt, de Roon myönsi.

Atalanta oli viime maaliskuussa Euroopan puhutuin jalkapalloseura. Joukkue pudotti helmikuussa jatkosta Valencian ja sai osakseen ihastelua ympäri maanosan.

Juttuvinkki: Suomi oli lähellä jalkapallon MM-kisapaikkaa – Karpaattien Maradona pilasi unelman

Milanossa pelattu Atalantan ja Valencian ottelu sisälsi myös sysimustaa historiaa. Ottelu oli merkittävä koronalinko, joka vauhditti pandemian leviämistä niin Italiassa kuin Espanjassa. Maaliskuusta kesäkuuhun eteenpäin Italia ja Espanja olivat Euroopan suurimpia koronakeskittymiä.

Mestareiden liiga pelataan loppuun Lissabonissa ilman yleisöä. Puolueettomalla kentälläkin Atalanta oli lähellä yllätystä.

Arabirahoitteinen PSG on Euroopan rahakkaimpia jalkapalloseuroja. Sen budjetti on Atalantan budjettiin verrattuna moninkertainen.

Pariisilaisjoukkueen tähtipelaaja Neymar oli helpottunut. Häntä on arvosteltu paljon ja tappio Atalantalle olisi tiennyt valtavaa julkista ruoskintaa.

– Tämä oli mahtavaa. Oli hieno ilta. Me uskoimme loppuun saakka. Minulla oli kaksi paikkaa tehdä maali, mutta en käyttänyt niitä hyväkseni. Mutta toisella jaksolla autoin pohjustamaan kaksi maalia, joten olen todella iloinen. Toivottavasti tämä kannustaa joukkuettamme eteenpäin, Neymar kommentoi.

PSG ei ole koskaan voittanut Mestareiden liigaa. Vuodesta toiseen seura on tarjonnut omistajilleen pettymyksiä useilla sulamisillaan Euroopan tärkeimmässä seurajoukkuekilpailussa.

Joukkueen pitäisi voittaa vielä kaksi ottelua. Omistajille kelpaa vain mestaruus.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: HIFK:n jyräys jatkuu – SJK:n kriisi vain syvenee

Kommentoi Facebookissa