Puukotuksesta epäilty kolmekymppinen mies menehtyi autopalossa – poliisi keskeytti esitutkinnat

Poliisi jatkaa tapauksen esitutkintaa, mikäli asiaan saadaan jotain uutta tietoa.

Poliisi jatkaa tapauksen esitutkintaa, mikäli asiaan saadaan jotain uutta tietoa. (Kuva AOP)

Erilaisista rikoksista epäiltyinä on tapaukseen liittyen ollut yhteensä 17 henkilöä.

AUTOPALO Poliisi on keskeyttänyt kesäkuun alussa Joensuussa tapahtuneen autopalon esitutkinnan. Autopalon tutkinnan yhteydessä paljastui edellisenä päivänä niin ikään Joensuussa tapahtunut törkeä pahoinpitely. Poliisi päätti törkeän pahoinpitelyn tutkinnan, koska rikoksesta epäilty joensuulainen mies menehtyi kyseisessä autopalossa.

Tapahtumat saivat alkunsa maanantaina 8.6.2020 klo 02.38, jolloin poliisi sai ilmoituksen Joensuun Hasaniemessä Länsikadulla palavasta henkilöautosta. Poliisipartion tutkiessa tapahtumapaikkaa ilmeni, että palossa menehtyi noin 30-vuotias joensuulainen mies. Lisäksi auton kyydissä oli ollut kolme muuta henkilöä. Poliisi käynnisti asiassa esitutkinnan, rikosnimikkeinä törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja kuolemantuottamus.

Esitutkinnassa selvisi, että kyseistä farmarimallista Volvoa oli kuljetettu kovaa vauhtia Länsikatua pitkin ennen ulosajoa ja tulipaloa. Ennen yön tapahtumia palanut auto oli ollut parkkeerattuna Joensuun keskustassa osoitteessa Torikatu 35 kerrostalon parkkipaikalla. Palossa menehtynyt mies asui kyseisessä kerrostalossa.

Auton kuljettajan ja syttymissyyn selvittämiseksi poliisi joutui kuulemaan useita henkilöitä. Esitutkinnan edetessä poliisille tuli epäily, että jotkut kuultavat pyrkivät vaikeuttamaan asian selvittämistä. Tästä syystä jutun rikosnimikkeisiin lisättiin kohta ”rikoksentekijän suojeleminen”.

Juttuvinkki: Palaneen talon rauniot alkoivat uudelleen kyteä – sammuttamassa ollut vapaapalokunta löysi naisen ruumiin

Liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kuoleman tuottamuksesta ja rikoksentekijän suojelemisesta rikoksesta epäiltyinä on ollut yhteensä 17 henkilöä. Lähes kaikki rikoksesta epäillyt ovat olleet kiinniotettuna tai pidätettynä esitutkinnan aikana. Kaksi epäillyistä on ollut vangittuna 12.6.–8.7.2020.

Tässä vaiheessa esitutkintaa ketään aiemmin jutussa epäiltynä olleista ei epäillä kyseisistä rikoksista. Asiassa on kuitenkin edelleen syytä epäillä rikosta, koska autolla ajamiseen ja auton syttymissyyhyn liittyviä yksityiskohtia on edelleen selvittämättä. Poliisi jatkaa tapauksen esitutkintaa, mikäli asiaan saadaan jotain uutta tietoa.

Autopalon esitutkinnassa paljastui sunnuntaina 7.6.2020 tapahtunut törkeä pahoinpitely Joensuussa. Tapauksessa noin 25-vuotiasta joensuulaismiestä puukotettiin jalkaan henkilöauton kyydissä sunnuntai-illan aikana. Kaikki neljä palaneen auton kyydissä olleet henkilöt ovat olleet epäiltynä puukotuksesta.

Esitutkinnassa selvisi, että puukotuksesta epäilty on autopalossa kuollut mies. Kolmea muuta autossa ollutta ei enää epäillä tästä rikoksesta. Esitutkinta asiassa on päätetty, koska rikoksesta epäilty henkilö on kuollut.

Poliisi on edelleen kiinnostunut auton palamiseen sekä siihen johtaneista tapahtumista. Vihjeet ja tapahtumaan liittyvät tiedot voi ilmoittaa Itä-Suomen poliisilaitoksen päivystysnumeroon 0295 415 455 tai sähköpostilla vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

Lue myös: Palaneesta autosta löydetty vainaja on tunnistettu – viisi kolmekymppistä henkilöä on vangittu rikoskokonaisuudesta

Kommentoi Facebookissa