Palaneesta autosta löydetty vainaja on tunnistettu – viisi kolmekymppistä henkilöä on vangittu rikoskokonaisuudesta

Poliisi jatkaa edelleen kokonaisuuden selvittämistä ja on kiinnostunut kaikista havainnoista.

Poliisi jatkaa edelleen kokonaisuuden selvittämistä ja on kiinnostunut kaikista havainnoista. (Kuva AOP)

Joensuussa on tehty useita vangitsemisia Hasaniemen autopalosta käynnistyneeseen rikoskokonaisuuteen liittyen.

RIKOSKOKONAISUUS Itä-Suomen poliisi on jatkanut tämän viikon ajan tiiviisti varhain maanantaiaamuna alkaneen rikoskokonaisuuden esitutkintaa. Esitutkinta käynnistyi, kun poliisi sai maanantaina klo 02.38 ilmoituksen palavasta autosta Länsikadun ja Hasaniementien risteyksessä.

Tapahtumapaikkatutkinnassa auton sisältä löytyi vainaja. Vainajan henkilöllisyys on tunnistettu. Hän on alle 30-vuotias joensuulainen mies. Autoa on kuljetettu kovaa vauhtia Länsikatua pitkin ennen ulosajoa ja tulipaloa.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on vanginnut Länsikadun ja Hasaniementien risteyksessä palossa vaurioituneeseen autoon liittyen kaksi henkilöä, alle 30-vuotiaat joensuulaisen miehen ja naisen, todennäköisin syin epäiltynä törkeästä kuolemantuottamuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Autopalon esitutkinnassa on tullut ilmi sunnuntaina 7.6.2020 tapahtunut törkeä pahoinpitely Joensuussa. Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on vanginnut todennäköisin syin epäiltynä alle 30-vuotiaan Liperissä kirjoilla olevan miehen tähän rikokseen liittyen. Asianomistajana on niin ikää alle 30-vuotias joensuulainen mies. Törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä kuolemantuottamuksesta vangitut mies ja nainen ovat rikoksesta epäiltyinä myös tässä törkeässä pahoinpitelyssä.

Juttuvinkki: Palaneen talon rauniot alkoivat uudelleen kyteä – sammuttamassa ollut vapaapalokunta löysi naisen ruumiin

Kokonaisuuteen liittyy myös Joensuussa Torikadulla yksityisasunnossa sunnuntaina 7.6.2020 ilmitullut huumausainerikos. Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on vanginnut kyseiseen huumausainerikokseen kaksi noin 30-vuotiasta miestä. Toinen huumausainerikokseen epäillyistä on asianomistajana edellä mainitussa törkeässä pahoinpitelyssä.

Autopalossa palanut auto on puolestaan sunnuntai-iltana ollut parkkeerattuna osoitteessa Torikatu 35 sijaitsevan kerrostalon parkkipaikalla. Edellä kuvattujen tapahtumien epäillään liittyvän toisiinsa ja osittain samat henkilöt ovat eri rooleissa osaisina tapahtumissa. Huumausaineilla epäillään olevan osuutta tapahtumiin. Yhteensä siis viisi henkilöä vangittu kokonaisuuteen liittyen.

Poliisi jatkaa kokonaisuuden selvittämistä. Edelleen poliisi on kiinnostunut kaikista havainnoista tummaan farmarimalliseen Volvoon liittyen. Erityisesti Volvon liikkeet sunnuntai-illan ja yön aikana kiinnostavat nyt poliisia. Volvossa ei ollut sunnuntaiyönä ajohetkellä rekisterikilpiä. Lisäksi havainnot Hasaniemen ja Linnunlahden alueella jalkaisin liikkuneista henkilöistä ovat kiinnostuksen kohteena.

Havainnot ja vihjeet voi toimittaa Itä-Suomen poliisilaitoksen päivystysnumeroon puh: 0295 415 455 tai sähköpostilla vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

Lue myös: Alaikäinen lapsi poltti satavuotiaan koulurakennuksen – ”Hän ei ole teosta rikosoikeudellisessa vastuussa”

Kommentoi Facebookissa