Rakennustyömaalle tehty törkeä varkaus selvisi – osa ammattilaisten työkaluista yhä vailla omistajaa

Varastetun omaisuuden arvo on poliisin mukaan useita kymmeniä tuhansia euroja.

Varastetun omaisuuden arvo on poliisin mukaan useita kymmeniä tuhansia euroja. (Kuva Poliisi)

Poliisi on selvittänyt rakennustyömaalla tehdyn epäillyn törkeän varkauden Helsingissä.

VARKAUS Poliisi on selvittänyt 14.8.–15.8.2019 tehdyn epäillyn törkeän varkauden ja 1.7.2019–13.9.2019 tehdyn törkeän kätkemisrikoksen Helsingissä. Epäilty törkeä varkaus tapahtui yöaikaan rakennustyömaalla Kampissa Helsingissä.

Varastetun omaisuuden arvo on poliisin mukaan useita kymmeniä tuhansia euroja. Esitutkinnan aikana poliisille selvisi tapaukseen liittyvän myös muita osallisia, jotka tiesivät ostaneensa varastetuksi epäiltyä omaisuutta, ja ovat siis epäiltyinä kätkemisrikoksista.

– Epäillyn rikoksen asianomistaja oli huomannut pian tapahtuman jälkeen sosiaalisen median markkinapaikalla ilmoituksen. Hän kertoi tunnistaneensa siellä myynnissä olleet työkalut omikseen, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Outi Petersohn-Järvinen Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisi pääsi myynti-ilmoituksen sekä omien tutkintamenetelmiensä kautta epäillyn jäljille. Poliisi teki kotietsinnän varkaudesta epäillyn asuntoon ja löysi sieltä Kampin työmaalta varastetuksi epäiltyä omaisuutta. Poliisi löysi myös muilta rakennustyömailta varastetuksi epäiltyä omaisuutta.

– Selvitämme edelleen, mistä kaikilta työmailta tavaraa on mahdollisesti viety. On syytä epäillä, että kaikki poliisin hallussa tällä hetkellä olevat ammattilaisten työkalut on varastettu, ja asianomistajia on useita, Petersohn-Järvinen kertoo.

Poliisin mukaan osa anastetusta tavarasta on palautettu omistajilleen. Poliisi toivoo, että lopulle tavaralle löytyisi asianomistajat. Kyse on rakennustyömailla käytössä olevista sähkökäyttöisistä käsityökaluista.

Poliisi on vanginnut törkeästä varkaudesta epäillyn mieshenkilön, joka on myöntänyt syyllistyneensä rikokseen. Useita on kuulusteltu kätkemisrikoksista. Syytteen nostamisen määräpäivä on 14.11.2019.

Lue myös: Arvokkaat pyöräkuormaajat anastettiin ja yritettiin viedä Viroon – poliisi löysi koneet viime hetkellä

Kommentoi Facebookissa