Rallin MM-sarjassa hurja huhu – menettääkö Esapekka Lappi tallipaikkansa?

Citroen-talli saattaa jättää rallin MM-sarjan kauden 2020 jälkeen.

Citroen-talli saattaa jättää rallin MM-sarjan kauden 2019 jälkeen. (Kuva AKK Sports).

Citroenin huhutaan vetäytyvän rallin MM-sarjasta. Sebastien Ogier siirtyisi Toyotalle ja Esapekka Lappi jäisi tyhjän päälle.

RALLI Rallin MM-sarjan päätöskilpailu Australiassa jäi ajamatta maastopalojen takia ja kausi päättyi ennen aikojaan. Tulevan kauden tallipaikkaspekuloinnit käyvät nyt entistä kiivaampana.

Citroenin ympärillä riittää epävarmuutta. Ranskalaisvalmistaja päätti tiettävästi jo aiemmin, ettei se jatka kilpailemista MM-sarjassa 2021, kun säännöt muuttuvat, mutta nyt huhutaan, että Citroenin toiminta MM-ralleissa loppuisi jo tähän vuoteen.

Citroenin tähtikuljettaja, kuusinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier, on useiden lähteiden mukaan siirtymässä Toyotan palvelukseen. Toyotan kuljettajakolmikko ensi kaudella olisi Ogier, Elfyn Evans ja Kalle Rovanperä.

Toyotalla tänä vuonna maailmanmestaruuden voittanut Ott Tänak vahvisti jo aiemmin siirtyvänsä tämän kauden jälkeen Hyundaille. Hän sai sieltä paremman tarjouksen kuin Toyotalta.

Kun Ogier on hyväksymässä Toyotan tarjouksen, ei Citroen haluaisikaan jatkaa toimintaansa enää ralleissa. Se tarkoittaisi, että Esapekka Lappi jäisi tallipaikkaa.

Myös Jari-Matti Latvalan jatko MM-sarjassa on erittäin epävarmaa. Myöskään Teemu Sunisella ei ole ensi kaudeksi sopimusta, vaikka miehen kerrotaan olevan kyllä lähellä jatkoa Fordin kanssa.

Citroenin lopettaminen olisi rallin MM-sarjalle paha takaisku. Sarjassa olisi ensi kaudella mukana enää kolme tehdastallia ja voitoista taistelisi vähemmän kuljettajia.

Autoteollisuus on 2020-luvulla isossa murroksessa. Ilmastonmuutoksen haasteet ja Kiinan kovat panostukset sähköautotuotantoon ovat nopeuttaneet autonvalmistajien siirtymistä ympäristöystävällisempään tekniikkaan. Tämä tietysti tulee näkymään rallin MM-sarjassakin.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Australian maastopalot peruuttivat MM-rallin – päätöstä vitkuteltiin tarpeettomasti

Kommentoi Facebookissa