Rallin superlupaus Kalle Rovanperä läpäisi inssiajon – ajokortti poikkeusluvalla 17-vuotiaana

Kalle Rovanperä täytti sunnuntaina 17 vuotta ja sai harvinaisella poikkeusluvalla ajokortin onnistuneen ajokokeen päätteeksi.

Kalle Rovanperä täytti sunnuntaina 17 vuotta ja sai harvinaisella poikkeusluvalla ajokortin onnistuneen ajokokeen päätteeksi. (Kuva Wolfcom)

Nuori kuljettaja pääsee osallistumaan tänä vuonna jo kahteen MM-ralliin.

MOOTTORIURHEILU Suomalaisen autourheilun nuori tähti Kalle Rovanperä täytti sunnuntaina 17 vuotta ja sai harvinaisella poikkeusluvalla tänään elinkeinonsa harjoittamista helpottavan ajokortin onnistuneen ajokokeen päätteeksi. Päivän Lehti kirjoitti aikaisemmin asiasta tässä.

Nuori rallisensaatio pääsee näin osallistumaan tänä vuonna jo kahteen MM-ralliin: Walesiin ja Australiaan. Kalle Rovanperän mukaan inssiajo sujui ilman kummempia kommelluksia.

– Ei siinä ollut mitään ongelmia. Toki ennakkoon jännitti hieman, mutta ei mitenkään liiaksi. Hyvältä tietysti tuntuu, että ajokortti on nyt taskussa ja uran etenemiselle ei ole enää esteitä. Nyt on helpottunut olo, Rovanperä kertoi tuoreeltaan ajokokeen jälkeen.

Seuraavaksi Rovanperällä on edessään rallin EM-sarjan osakilpailu Latviassa ennen uran ensimmäistä MM-rallia Walesissa. Latviassa alla on nyt ensimmäistä kertaa myös Ford Fiesta R5 -ralliauto.

– En ole Fordilla ajanut kuin muutaman kymmenen kilometriä, joten Latviassa sitten nähdään, miten se oikeasti istuu käteen. Siellä on muutenkin tarkoitus keskittyä opettelemaan autoa ja ja sen testaamiseen, eikä niinkään kaasu pohjassa ajamiseen, aikaisemmin Skodalla ajanut Rovanperä ennakoi.

Rovanperä tekee 17-vuotiaana historiallisen debyytin rallin MM-tasolla 26.–29. lokakuuta ajettavassa Walesin MM-rallissa.

– Onhan se hienoa päästä MM-tasolle ajamaan ja hakemaan sieltä kokemusta, sillä se on kuitenkin tässä tavoitteena ollut koko ajan. MM-rallit ovat niin erilaisia ja se koko maailma on niin omanlaisensa, että hyvä päästä näkemään jo tässä vaiheessa, miten siellä asiat toimivat, Rovanperä pohti.

Kommentoi Facebookissa