Rämpineelle HIFK:lle kova päänahka – ”Ehdottomasti se helpottaa”

HIFK lukeutuu SM-liigan mestarisuosikkeihin.

HIFK lukeutuu SM-liigan mestarisuosikkeihin. (Kuva AOP).

HIFK otti toisen perättäisen voittonsa kaadettuaan Kärpät jatkoajalla 4-3.

JÄÄKIEKKO HIFK on saanut ainakin toistaiseksi käännettyä kurssiaan jääkiekon SM-liigassa. Torstaina stadilaiset ottivat jo toisen peräkkäisen voittonsa, kun kivikova Oulun Kärpät kaatui Helsingissä jatkoajalla 4-3-lukemin.

HIFK:n leiristä on korostettu pitkin matkaa, ettei tulos saa ohjata liikaa tekemistä, tuli sitten voittoja tai tappioita. Tilanne taitaa olla voittoliidossakin näin, päävalmentaja Jarno Pikkarainen?

– Joo, kyllä se näin on. Totta kai tuloksella on aina määrätty merkitys sellaiseen suoritusrentouteen ja tunteeseen. Ennen TPS-peliä oli neljä tappiota alla ja usein silloin on vielä kotona vaikeampi pelata. Siinä suhteessa nyt on ollut kaksi todella hyvää esitystä, Pikkarainen linjasi Sport Contentille.

Torstain otteluun HIFK sai erinomaisen alun, kun se meni nopeasti Teemu Turusen ja Otto Paajasen osumilla jo 2-0-johtoon. Kärpät nousi kuitenkin sangen nopeasti ja vieläpä halvoilla maaleilla rinnalle.

– Ensimmäiseen erään hyvä alku, mutta meidän kannalta Kärpät tuli vähän turhan halvasti tasoihin. Sitten taas erinomainen toinen erä meiltä. Kolmannessa erässä Kärpät pääsi pelin päälle, mutta pystyimme puolustamaan siinäkin ne riittävät jutut. Tänään meiltä sitten sitä tehokkuuttakin löytyi, mikä meiltä on aikaisemmin puuttunut, Pikkarainen näki ottelun kulun.

HIFK:n maalinteon tuska on selvästi helpottamassa. Tästä kertoo paljon se, että joukkue sai iskettyä neljä maalia Kärppien tasoista huippuryhmää vastaan.

– Ehdottomasti se helpottaa. Meidän kärkipelaajille ne onnistumiset ovat kuitenkin todella tärkeitä, kuten (Jesse) Saariselle tänään. Pitää muistaa kuitenkin, että meidän kärki on kahden ensimmäisen ketjun kohdalta kokonaan vaihtunut. Kyllä se aikansa ottaa, että ne palikat loksahtaa paikalleen, jotta he tottuvat olemaan juuri tässä ympäristössä ja joukkueessa. Se prosessi on nyt hyvällä tiellä, Pikkarainen taustoitti.

Lauantaina HIFK:n kausi jatkuu Porissa. Siellä Pikkarainen kohtaa vanhan kaverinsa Ari-Pekka Selinin valmentaman Ässät.

– Hienoa on nähdä. He ovat aloittaneet kautensa erinomaisesti. ”Atu” on saanut siellä lentävän lähdön. Porin lauantai-ilta on aina hieno juttu. Sinne lähdetään nöyrinä ja energisinä, Pikkarainen ennakoi.

Haastattelu Ville Hirvonen, Helsingin Jäähalli

Lue myös: TPS tarpoo totaalisessa kriisissä – ”Tarttis varmaan tehdä jotain”

Kommentoi Facebookissa