Rauman Lukko voitti Suomen mestaruuden – 58 vuoden odotus ohi

Rauman Lukko on jääkiekon Suomen mestari 2021

Rauman Lukko on jääkiekon Suomen mestari 2021. (Kuva AOP)

Rauman Lukko voitti neljännen finaalin maalein 6-2 ja voitti finaalisarjassa TPS:n otteluvoitoin 3-1. Suomen mestaruus on Lukolle toinen.

JÄÄKIEKKO Rauman Lukko on jääkiekon Suomen mestari vuosimallia 2021. Lukko voitti tiistaina Turun Palloseuran SM-liigan neljännessä finaalissa 6-2 ja vei finaalisarjan nimiinsä 3-1.

Suomen mestaruus on Lukolle sen historian toinen. Edellisen kerran Raumalla juhlittiin kiekkokultaa 58 vuotta sitten keväällä 1963.

Lukko voitti runkosarjan ja pudotti puolivälieräsarjassa ensin Ilveksen ja sitten Tapparan välierissä. TPS tuli finaaleihin ja hopealle puolestaan kaatamalla puolivälierissä Pelicansin ja sitten välierissä HIFK:n. Lukko nappasi kultaa, TPS hopeaa ja HIFK pronssia.

Lukon päävalmentaja Pekka Virran neljän vuoden projekti tuli päätökseensä parhaimmalla mahdollisella tavalla. Suomen mestaruus on kokeneelle Virralle hänen valmennusuransa ensimmäinen.

Virran tarina on koskettava, sillä hän sairastui kesken kauden koronaan ja vietti Turun yliopistollisessa keskussairaalassa 27 päivää teho-osastolla. Hän teki paluun aitoon vasta finaaleissa.

– Helpottunut olo tietenkin. Ei saatu sössittyä tätä. Enkä itsekään saanut sössittyä tätä. Nämä vastoinkäymiset vähän tässä arvelutti, Virta sanoi C Morella.

– Onhan se nyt hyvä fiilis. Pitkä työ on tehty. Pelasimme todella pitkään hyvää jääkiekkoa. Puolitoista sarjakautta Suomen parasta kiekkoa. Sitten se tilanne, mikä saatiin lopulta luotua näihin pudotuspeleihin, ettei meillä ollut enää muuta kuin hävittävää. Jokainen, joka on avannut jonkun psykologikirjan elämässään tietää, että se on lähtökohtana se kaikista hankalin. Pystyttiin parantamaan aina huonojen pelien jälkeen silloin, kun aina eniten tarvittiin. Jopa tänään.

– Tämä on todella hieno kiekkojoukkue. Todella hyviä pelaajia ja lopulta hyvät pelaajat yleensä voittaa. Kunnia kuuluu heille, Virta sanoi.

TPS saavutti päävalmentaja Raimo Helmisen johdolla SM-hopeaa. Siihen ei juuri kukaan ennen kauden alkua uskonut. Helmistä hieno kausi ei tietysti tappion hetkellä juuri lämmittänyt.

– Pojista voisi sanoa, niin kuin joku viisas joskus sanoi, ettei meidän pojat hävinneet, ne eivät vaan voittaneet tänään. Tosi ylpeitä ollaan koko valmennustiimin kanssa jätkien venymisestä ja taistelusta ihan päivästä yksi lähtien. Uskomaton fiilis on ollut työskennellä heidän kanssaan. Täytyy kiittää koko tuota meidän valmennustiimiä: Salo, Rintanen, Moisanen, Hietaniemi, Rosendahl, ihan uskomatonta väkeä tekemään töitä. Meillä on synkannyt hyvin ja varmasti meistä on jotain apua pojille ollut, Helminen summasi C Morelle.

Helminen teki kovan sensaation TPS:n kanssa. Kovin moni ei uskonut, että TPS pelaisi finaaleita keväällä. Ensi kaudesta Helmisellä ei ole vielä sopimusta minnekään.

Lukon Eetu Koivistoinen valittiin SM-liigan pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi. Koivistoinen oli isossa roolissa myös neljännessä finaalissa. Hän teki viimeisessä finaalissa kovat tehot 2+1.

Koivistoinen voitti pudotuspelien pistepörssin tehoilla 6+9=15. Hän pokkasi täysin ansaitusti Jari Kurri-palkinnon.

Koivistoinen oli jo runkosarjan aikana Lukon avainmies. Runkosarjassa hän pelasi 59 ottelua tehoilla 24+20=44.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: Rauman Lukko voiton päässä Suomen mestaruudesta

Kommentoi Facebookissa