Veikkausliiga jatkui – yleisömäärä nolla

HJK juhlii maalia Veikkausliigassa

HJK juhlii maalia Veikkausliigassa. (Kuva AOP)

HJK voitti Ilveksen Veikkausliigassa 3-0 ja KuPS FC Lahden 4-2. Yleisöä ei peleihin päästetty.

JALKAPALLO Veikkausliigassa pelattiin tiistaina kaksi ottelua, kun FC Lahti isännöi KuPSia ja Ilves HJK:ta. Yleisömääräksi merkittiin koronarajoitusten takia Lahdessa ja Tampereella pyöreä nolla.

Yllätyksiä ei kentällä nähty, ellei sellaiseksi voi laskea isoja maalimääriä. KuPS voitti Lahdessa 4-2 ja HJK Tampereella 3-0.

Viime lauantaina Suomen Cupin finaalissa HJK:n rankkarikisassa jälkeen päihittänyt KuPS teki Lahti-ottelussa kauden ensimmäiset maalinsa. KuPSilla on kolmesta ottelusta kasassa neljä pistettä joukkueen ollessa sarjataulukossa viidentenä.

HJK johtaa sarjaa. Se jatkaa sarjataulukossa kolmen kierroksen jälkeen tappioitta. Ainoan pistemenetyksensä HJK on kokenut maalittomassa tasapelissä KuPSia vastaan.

Tappioitta jatkaa myös IFK Mariehamn, joka on sarjassa toisena. IFK Mariehamn on voittanut kauden molemmat ottelunsa.

Ahvenanmaa on Suomessa siitä erikoinen paikka, että siellä jalkapallo-otteluun päästetään katsojiakin. Sunnuntaina IFK Mariehamn voitti kotiottelussaan AC Oulun 200 katsojan edessä 3-1.

Manner-Suomessa yleisöllä ei ole jalkapallopeleihin asiaa. Veikkausliigaa pääsponsoroivan valtio-omisteisen Veikkauksen kasinolle pääsee kyllä pelaamaan rahamonopolipelejä sisätiloihin ja kapakoissakin pääsee sisätiloihin nauttimaan alkoholia kello 17 saakka varsin ahtaissa sisätiloissa, mutta stadioneille ei vieläkään pääse katsojia, vaikka ottelut pelataan ulkoilmassa.

Vielä ei ole tehty päätöstä, milloin yleisöä voisi jalkapallo-otteluihin päästää. Terveys pitää tietysti asettaa edelle, mutta yleisön täyskiellolle ei pitäisi olla nykyisessä koronatilanteessa enää perusteita, jos turvavälejä stadioneilla noudatetaan.

Seurajohtajat ovat purkaneet kiukkuaan sosiaalisessa mediassa varsin turhautuneeseen sävyyn. Talous joutuu koville ja toiminnan jatko on uhattuna.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: HJK on lyöty – KuPS juhlii Suomen Cupin mestaruutta

Kommentoi Facebookissa