Ravintola teetti työntekijällä pitkiä päiviä lähes orjatyönä – kuukausipalkka 400 euroa

Ravintoloitsija maksoi alhaista palkkaa, ylityö- ja sunnuntaikorvauksista ei ollut puhettakaan. (Kuvituskuva Fotolia)

Syyttäjän mukaan ravintoloitsija käytti hyväkseen työntekijän taloudellista ahdinkoa.

TYÖSYRJINTÄ Syyttäjä vaatii pirkanmaalaiselle ravintoloitsijalle ehdollista vankeusrangaistusta kiskonnantapaisesta työsyrjinnästä. Sijaintipaikkakunnallaan ravintola tunnetaan kebab- ja pizzapaikkana. Käräjille päätyneessä jutussa vastaaja ja asianomistajat ovat ulkomaalaistaustaisia.

Yhdelle työntekijälle omistaja maksoi 400 euroa kuukaudessa, kun työehtosopimuksen mukainen palkka olisi ollut 1612 euroa. Viitenä päivänä viikossa työpäivät olivat 12–13 tunnin mittaisia.

Syyttäjän mukaan ravintoloitsija asetti kansallisen alkuperän tai kansalaisuuden vuoksi työntekijän huomattavan epäedulliseen asemaan. Hän maksoi alhaista palkkaa, ja ylityö- ja sunnuntaikorvauksista ei ollut puhettakaan.

Syyttäjän mukaan työntekijä oli ravintoloitsijasta riippuvainen. Ravintoloitsija käytti hyväkseen työntekijän taloudellista ahdinkoa. Työntekijällä ei ollut oleskelulupaa, joten laillisilla työmarkkinoilla ei ollut työllistymisen mahdollisuuksia.

Toisen työntekijän palkka oli sata euroa suurempi, 500 euroa kuukaudessa. Syyttäjän mukaan sekin jäi viimeiseltä kuukaudelta maksamatta. Myös tämä työntekijä teki töitä 12–13 tuntia päivässä viisi-kuusi päivää viikossa.

Lue myös: Sisäministeri on huolissaan varjoyhteiskunnasta – ”Ilman oleskelulupaa maassa olevat ovat vaarassa syrjäytyä”

Kommentoi Facebookissa