Ravintolavaras poltti ja upotti polkupyöriä jokeen – ryösti jopa kuristamalla lapselta pankkikortin

Porvoon idyllisen miljöön rauhaa rikkoo häiriköivä mies rikoskumppaneineen.

Porvoon idyllisen miljöön rauhaa rikkoo häiriköivä mies rikoskumppaneineen. (Kuva Fotolia)

Itä-Uudenmaan poliisi tutkii Porvoossa tapahtunutta laajaa varkausrikoskokonaisuutta.

RIKOSKOKONAISUUS Porvoon poliisiasemalla tutkitaan tapausta, missä noin 19-vuotias paikkakuntalainen on vangittuna epäiltynä varkauden yritykseen, varkauteen, vahingontekoon, törkeään varkauteen ja ryöstöön.

Ensimmäisen kerran mies oli kiinniotettuna 22.7, jolloin hän jäi kiinni Porvoon vanhassa kaupungissa sijaitsevasta ravintolasta. Tuolloin mies oli murtautunut ravintolaan ja hänen epäillään anastaneen ravintolasta rahaa. Samassa yhteydessä selvisi, että hän oli murtautunut samaan ravintolaan muutamaa päivää aiemmin ja tuolloinkin anastanut ravintolasta rahaa.

Seuraavan kerran mies oli tekemisissä poliisin kanssa 4.8. Tuolloin hänen epäillään kahden rikoskumppanin kanssa ryöstäneen kaatamalla ja kuristamalla 13-vuotiaalta lapselta pankkikortin ja pienen määrän rahaa. Teon jälkeen mies määrättiin matkustuskieltoon.

Samaisen miehen epäillään myös 24.8. sytyttäneen osoitteessa Maistraatinkatu 2 sijaitsevan varastorakennuksen terassin palamaan. Nyt miehen epäillään olleen yöllä 29.8. murtautumassa taas samaiseen ravintolaan, mutta poliisipartio keskeytti teon. Mies onnistui pakenemaan paikalta, mutta hänet tunnistettiin ja otettiin kiinni seuraavana aamuna.

Tutkinnassa on selvinnyt, että miehellä on ollut muutamia rikoskumppaneita ja varkausrikosten kohteeksi on joutunut muitakin ravintoloita Porvoossa. Ravintoloista on anastettu alkoholia ja rahaa. Epäillään myös, että nuoret ovat valmistelleet murtoja muihinkin ravintoloihin.

Lisäksi on selvinnyt, että nyt vangittu mies kavereineen on tuhonnut useita polkupyöriä polttamalla, heittämällä kerrostalon katolta sekä upottamalla Porvoonjokeen. Tapauksissa on vielä epäselvää, mitä kaikkia rikoksia tältä osin tulee tutkittaviksi, mutta tässä vaiheessa tapauksia selvitetään ympäristön turmelemisena sekä varkausrikoksina.

Tapausten selvittelyn yhteydessä poliisin tietoon on tullut, että pelastuslaitos oli nostanut Porvoonjoesta kävelysillan lähistöltä tuhottuja polkupyöriä sekä muuta romua heinäkuussa. Tuolloin tuhottuja polkupyöriä oli löytynyt noin 30 kpl. Tutkittavan rikoskokonaisuuden vuoksi joessa joudutaan mahdollisesti sukeltamaan muutamassa muussakin kohdassa.

Lue myös: Alaston murtomies iski Epun ja Raipen ravintolaan – hetken saalis kaksi kiloa raakaa jauhelihaa

Kommentoi Facebookissa