Ravintoloiden rajoituksia jatketaan vuoden loppuun saakka – neljä uutta aluetta mukaan

Ravintoloiden rajoitukset otetaan käyttöön myös Pohjois-Pohjanmaan, Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen maakunnassa sekä Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä.

Ravintoloiden rajoitukset otetaan käyttöön myös Pohjois-Pohjanmaan, Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen maakunnassa sekä Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä. (Kuva Fotolia)

Vaihtoehtona rajoituksille asiakkailta voidaan edellyttää koronapassin käyttöä.

KORONAVIRUS Valtioneuvosto on päättänyt jatkaa ravitsemisliikkeiden toimintaa rajoittavan asetuksen voimassaoloa 31.12.2021 saakka. Lisäksi ravitsemisliikkeiden rajoitukset otetaan käyttöön Pohjois-Pohjanmaan, Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen maakunnassa sekä Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä.

Asetuksen muutos tuli voimaan maanantaina ja ravitsemisliikkeiden rajoitukset uusilla alueilla keskiviikkona 17.11.2021. Leviämisalueiden rajoitukset ravitsemisliikkeille ovat voimassa silloin Varsinais-Suomen, Satakunnan, Päijät-Hämeen, Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan, Pirkanmaan, Uudenmaan, Kymenlaakson ja Kanta-Hämeen maakunnassa sekä Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä.

Ravitsemisliikkeiden anniskelu on sallittu klo 07–24 ja ravitsemisliikkeet saavat olla avoinna klo 05–01. Ravintolassa, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, sisätiloissa ja ulkotiloissa käytössä on vain puolet asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa on sisätiloissa käytössä vain 75 prosenttia asiakaspaikoista.

Ravitsemisliikkeen kaikilla asiakkailla tulee sisätiloissa olla oma istumapaikkansa pöydän tai sitä vastaavan tason ääressä. Vaihtoehtona ravitsemistoiminnan erityisille rajoituksille toimija voi edellyttää asiakkailtaan koronapassin käyttöä.

Yleiset hygienia- ja etäisyydenpitovelvoitteet ovat voimassa kaikilla alueilla. Asetuksessa säädetyt rajoitukset eivät koske henkilöstöravintoloita eivätkä noutoruuan myymistä asiakkaille.

Lue myös: Ravintolarajoituksia jatketaan – hallitus valmistelee koronapassin käytön laajentamista

Kommentoi Facebookissa