Real Madrid vei mestaruuden Helsingin huumassa

Real Madrid juhlii maalia Helsingissä. (Kuva AOP)

Real Madrid voitti Helsingissä UEFA Super Cupin kukistettuaan Eintracht Frankfurtin maalein 2-0.

JALKAPALLO Mestareiden liigan hallitseva mestari Real Madrid kesti suosikin paineet UEFA Super Cupin ottelussa Eintracht Frankfurtia vastaan. Eurooppa-liigan mestari Eintracht Frankfurt taipui Realille Helsingissä maalein 0-2.

Frankfurt, jolla Helsingissä oli paikan päällä noin 8000 fania tiesi, että sen mahdollisuudet olisivat aikaisessa johtomaalissa. Realin maalivahti Thibaut Courtois saikin ensimmäisellä puoliajalla venyä kahteen huipputarjontaan.

Käytännössä ottelu ratkesi 37. minuutilla, kun David Alaba siirsi Realin 1-0 -johtoon. Alaba pääsi viimeistelemään Casemiron syötöstä kulmapotkun jälkitilanteesta. Maali syntyi suhteellisen helposti.

Takaa-ajoasemassa Eintrachtilla oli selkeästi parempaa joukkuetta vastaan haastavaa. Viimeisen niitin iski tuttu mies Karim Benzema.

Vinicius tarjoili 64. minuutilla pallon Benzemalle keskelle rangaistualueen rajaa. Maalitykki Benzema ei sellaisesta paikasta voinut erehtyä.

Super Cupin finaalissa tunnelma oli 32 000 katsojan edessä upea. Suomessa vain miesten maajoukkueen Huuhkajien muutamissa maaotteluissa on päästy vastaavaan huumaan.

Kiitokset saavat erityisesti Eintracht Frankfurtin fanit. Eintracht ei ollut ennen viime kevään Eurooppa-liigan mestaruuttaan voittanut eurocupia 42 vuoteen. Super Cupin finaali Real Madridia vastaan olikin saksalaisseuran faneille ainutlaatuinen kokemus.

Finaalin lopputulos oli valitettavasti yllättänyt ketään. Tasoero Realin ja Eintrachtin välillä oli aivan liian suuri.

Super Cup ansaitsee kyllä paikkansa Euroopan jalkapallokauden avauksena. On myös hyvä, että Super Cup pelataan Helsingin tai Tallinnan kaltaisissa ei niin suurissa jalkapallokaupungeissa.

Mestareiden liigan menestyjien ja Eurooppa-liigan menestyjien välillä kuilu on kuitenkin valtava, ellei sitten joku Euroopan huippuseura töpeksi kotoisessa sarjassaan tai Mestareiden liigassa ja joudu tyytymään menestymiseen Eurooppa-liigassa.

Vaikka Eintracht urhoollisesti taisteli, ei sillä todellisuudessa ollut mitään jakoa Real Madridia vastaan. Eintracht oli Jari Litmasta siteeraten eräänlainen b-näyttelijä elokuvassa supertähden kanssa.

Kuilu suurseurojen ja keskisuurten seurojen välillä tulee Euroopassa vain kasvamaan. Euroopan jalkapalloliitto UEFA ei anteliaasta rahanjaostaan huolimatta ole saanut kehitystä pysäytettyä. Eikä siihen pystytä ilman palkkakattoa, jota ei ole toistaiseksi näköpiirissä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Real Madrid keskiviikkona Helsingissä – ”Koskaan ei ole Suomessa nähty näin kovaa joukkuetta”

Kommentoi Facebookissa