Rene Rinnekangas nappasi lumilautailun MM-pronssia

Lumilautailu on tuonut Suomelle mitaleita neljistä perättäisistä talviolympialaisista.

Lumilautailu on tuonut Suomelle mitaleita neljistä perättäisistä talviolympialaisista. (Kuva Lumilautaliitto)

Rene Rinnekangas sijoittui kolmanneksi lumilautailun MM-kisojen slopestylessa. Enni Rukajärvi oli neljäs.

LUMILAUTAILU Lumilautailun MM-kisoissa Coloradon Aspenissa vietettiin perjantaina suomalaisia mitalijuhlia, kun Rene Rinnekangas saavutti uransa ensimmäisen MM-mitalinsa. Rinnekangas nappasi MM-pronssia slopestylessä.

Kilpailu oli todella kovatasoinen. Rinnekangas hallitsi hermonsa hienosti.

– Päivä meni ihan perkuleen hyvin, täytyy myöntää. Olen erittäin fiiliksissä. Uskomaton päivä! Ensin ei pitänyt tulla edes tällaista säätä ja nyt finaalipäivälle tällainen keli, ei voi kuin hymyillä, Rinnekangas iloitsi Ylen nettisivujen mukaan.

Rinnekangas hävisi hopeamitalin todella pienellä marginaalilla. Hopea jäi häneltä 0,02 pisteen päähän.

Kultaa voitti kisan ennakkosuosikki Norjan Marcus Kleveland, jolle Rinnekangas hävisi kahdeksalla pisteellä. Kanadan Sebastien Toutant sijoittui toiseksi.

Naisten slopestyle-kisassakin suomalaismitali oli lähellä. Neljänneksi sijoittunut Enni Rukajärvi jäi pronssimitalista 0,23 pistettä.

Uuden-Seelannin Zoi Sadowski-Synnott voitti kultaa. Yhdysvaltain olympiavoittaja Jamie Anderson laski hopealle ja Australian Tess Coady pronssille.

Lumilautailun MM-kisat eivät ole lajin arvostetuin tapahtuma, mutta tänä vuonna Aspenissa ovat mukana lähes kaikki maailman parhaat laskijat. Taso on käytännössä yhtä kova kuin lajin megatapahtumassa X Gamesissa.

MM-kisoista voi hyvin hakea ennakkoasetelmia vuoden kuluttua järjestettäviin Pekingin olympiakisoissa. Niissä Rinnekangas ja Rukajärvi ovat molemmat mitalisuosikkeja.

Suomalaiset ovat voittaneet lumilautailussa mitaleita neljissä perättäisissä olympialaisissa. Markku Koski oli lumikourussa pronssilla Torinossa 2006 ja Peetu Piiroinen voitti lumikourussa hopeaa Vancouverissa 2010.

Rukajärvi on voittanut slopestylessa hopeaa Sotshissa 2014 sekä pronssia Pyeongchangissa 2018.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Menettääkö suomalainen urheilu rahoituksensa? – Jan Vapaavuori huolissaan

Kommentoi Facebookissa