Riikka Purra valittiin odotetusti perussuomalaisten puheenjohtajaksi – myös puoluesihteeri vaihtui

Kansanedustaja Riikka Purra valittiin puolueen puheenjohtajaksi selvällä äänten enemmistöllä.

Kansanedustaja Riikka Purra valittiin puolueen puheenjohtajaksi selvällä äänten enemmistöllä. (Kuva AOP)

Jussi Halla-ahon seuraajaa valittaessa ei tarvittu toista äänestyskierrosta.

PERUSSUOMALAISET Kansanedustaja Riikka Purra on valittu Jussi Halla-ahon seuraajaksi perussuomalaisten uudeksi puheenjohtajaksi Seinäjoella pidetyssä puoluekokouksessa. Purra sai puheenjohtajavaalissa 774 ääntä. Purra on myös Kirkkonummen kunnanvaltuutettu ja hän on aiemmin toiminut perussuomalaisten 1. varapuheenjohtajana.

Valinnan jälkeen esille otettiin jo mahdolliset hallituskaavailut. Tuore puheenjohtaja ei uskonut yhteistyön SDP:n kanssa olevan mahdollista.

– Minulla ei ole vihollispuolueita. Teen yhteistyötä niiden puolueiden kanssa, joista on perussuomalaisille hyötyä, Riikka Purra kommentoi.

Toiseksi vaalissa tuli kansanedustaja Sakari Puisto, joka sai 252 ääntä. Kolmanneksi tuli lohjalainen kaupunginvaltuutettu Ossi Tiihonen 181 äänellä ja neljänneksi rahoitusammattilainen Kristiina Ilmarinen 7 ääntä saaneena. Ääniä annettiin 1302, joista hylättyjä oli 87 sekä yksi tyhjä.

Uudeksi puoluesihteeriksi nousee puolestaan yliopistonlehtori Arto Luukkanen, joka keräsi puoluesihteerivaalin toisella kierroksella 706 ääntä. Simo Grönroos sai vaalin toisella kierroksella 397 ääntä, hän toimi puoluesihteerinä edellisellä kaksivuotiskaudella.

Kansanedustaja Leena Meri valittiin 1. varapuheenjohtajaksi, kansanedustaja Mauri Peltokangas 2. varapuheenjohtajaksi ja kolmanneksi varapuheenjohtajaksi kansanedustaja Sebastian Tynkkynen.

Lue myös: Halla-aho luopuu perussuomalaisten puheenjohtajuudesta – ”Kaikki eivät pidä tästä ratkaisusta”

Kommentoi Facebookissa