Roman Eremenkosta ei ollut apua HIFK:lle – selkäsauna tuli

Kuva Veikkausliiga/ Risto Oksanen

Roman Eremenkon vahvistama HIFK hävisi FC Interille maalein 0-3.

JALKAPALLO Veikkausliigan jumbojoukkue HIFK esitteli maanantain kotiottelussaan uuden hankintansa Roman Eremenkon. Heti avaukseen päässyt Eremenko ei kuitenkaan pystynyt muuttamaan HIFK:n kurssia, sillä vierailija Turun FC Inter voitti ottelun maalein 3-0.

Ottelu ratkesi jo ensimmäisen puoliajan alkupuolella, kun HIFK:n Sakari Mattila lensi kahden varoituksen myötä ulos kentältä. Vajaalukuisena HIFK:lla ei ollut jakoa taistella pelaajamateriaaliltaan selkeästi parempaa joukkuetta vastaan.

Juho Hyvärinen maalasikin turkulaiset johtoon ennen puolen tunnin täyttymistä ja Aleksi Paananen teki toisen maalin vielä ennen taukoa. Tommi Jyry teki toisella puoliajalla vielä kolmannenkin maalin, vaikka Inter, joka on sarjassa seitsemäntenä, selkeästi löysäsi tahtia

Roman Eremenko pelasi ottelussa reilun tunnin, kunnes hänet otettiin vaihtoon. Lehdistötilaisuudessa Eremenko kommentoi Ilta-Sanomien nettisivujen mukaan mukaan taannoista kokaiinikäryään, joka käytännössä pilasi hänen uransa. Eremenko totesi koko perheensä kärsineen, mutta sanoi, ettei mitään voi enää muuttaa jossitellen myös huumorilla, että olisi voinut olla ehkä Barcelonassa.

Eremenko ei ennen Inter-otteluaan ollut pelannut virallisia sarjaotteluita yli vuoteen. HIFK:lle hän lienee merkittävä vahvistus, mutta on toinen juttu, onko HIFK:n sarjapaikka enää pelastettavissa.

Tällä kaudella vain yhden ottelun voittanut HIFK on kuuden pisteen päässä toiseksi viimeisenä olevasta FC Lahdesta. Kolmanneksi viimeisenä oleva IFK Mariehamn on kahdeksan pistettä HIFK:ta edellä.

Viimeiseksi jäävä putoaa suoraan Ykköseen ja toiseksi viimeinen karsii sarjapaikastaan. HIFK:lla on pelaamatta 11 ottelua, joista sen tulisi voittaa useampia.

Lue myös: Yllätys Veikkausliigassa – HJK kuroi kiinni KuPSin etumatkaa

Kommentoi Facebookissa