Routa on vuoden kaunein sormus – ”Halkeamat maaperässä ja jäätynyt maa antoivat muodon”

Vuoden Kaunein Sormus 2020 on Annika Takasen suunnittelema Routa.

Vuoden Kaunein Sormus 2020 on Annika Takasen suunnittelema Routa. (Kuva Messusäätiö)

Routa on valmistettu 14 karaatin punakullasta ja siihen on upotettu yhdeksän timanttia.

MUOTOILU Hämeenlinnalaisen kultaseppä-muotoilija Annika Takasen suunnittelema timanttisormus Routa on voittanut tämänvuotisen Vuoden Kaunein Sormus -kilpailun.

Kolmattatoista kertaa järjestettävän kilpailun tarkoituksena on kannustaa suomalaisia käyttämään rohkeasti koruja ja tuoda samalla esiin korujen käytön helppoutta ja monimuotoisuutta. Samalla kilpailu esittelee suurelle yleisölle kotimaista korusuunnittelua ja -valmistusta.

Kilpailun esiraadin mukaan voittajasormus on taidokkaasti tehty, ja siinä on kiinnostava pintastruktuuri. Se on moniulotteinen, mielenkiintoinen ja osittain ristiriitainenkin, ja sisältää ripauksen nostalgiaa. Routa on valmistettu 14 karaatin punakullasta ja siihen on upotettu yhdeksän timanttia (0,01 ct, W/SI). Sormuksen suositushinta on 1 360 euroa.

– Routa-sormus on suunniteltu jokapäiväiseen käyttöön, niin kihla- kuin vihkisormukseksi. Muotoilultaan se on hyvin unisex, ja sopii siten hyvin myös ystävä- ja perhesormukseksi, sormuksen suunnitellut, Annika Takanen Festive Timanttikoruista toteaa.

Takanen aloitti Routa-sormuksen suunnittelun jo vuoden 2020 alussa. Luonto ja sen ainutlaatuiset, uniikit muodot ovat aina inspiroineet häntä, ja niin tälläkin kertaa.

– Roudan aiheuttamat halkeamat maaperässä ja jäätynyt maa antoivat muodon sormuksen pintastruktuurille. Ajatus sydämen jään ja roudan sulattamisesta oli kaunis ja teemat yhteen solmiva tekijä. Halusin mallistoomme tuotteen, joka sopisi niin morsiamelle kuin sulhasellekin.

Juttuvinkki: Smaragdeja, safiireja, rubiineja, timantteja… – Suomesta löytyy jopa sata esiintymää!

Kevään erityisolot koronan myötä antoivat pienen hengähdystauon kiireiseen arkeen ja tilaa luomistyölle.

– Routa-mallisto kasvoi siten, että loin samaan teemaan sekä miehekkäämpiä että naisellisempia versioita. Lopulta yksi näistä keväällä luoduista Routa-tuoteperheen sormuksista valittiin Vuoden Kauneimmaksi Sormukseksi 2020, Takanen kertoo.

Annika Takanen on jo lapsesta asti ollut luova ja harrastanut kuvataidetta aikuisikään saakka. Muotoiluopintojen myötä intohimo suunnitteluun on kasvanut ja koskee nyt myös korumuotoilua.

– Olen innokas haastamaan ja kehittämään osaamistani. Olen unelma-ammatissani ja onnellinen siitä, että saan tuoda esille omaa taidettani korujen kautta. Tavoitteenani on vahvistua ja kehittyä suunnittelijana ja tekijänä, olla rohkea ja seurata omia muotoilullisia polkuja, Takanen toteaa.

Routa sai kilpailussa annetuista äänistä hieman yli neljänneksen, yhteensä ääniä annettiin yli 9 000. Takanen saa voitostaan palkinnoksi Suomen Messusäätiön rahoittaman 3 000 euron stipendin. Vuoden kaunein sormus -kilpailun järjestävät vuosittain yhteistyössä I love me -messut ja Häät-media. Kilpailuun ilmoitettiin tänä vuonna yhteensä 48 sormusta, joista esiraati valitsi 10 finalistia.

Lue myös: Tangoprinsessan uusi aluevaltaus – vanhat lusikat taipuvat koruiksi

Kommentoi Facebookissa