Ruotsi liian kova Leijonille – Naisleijonat hurjassa vedossa

Naisleijonat on syttynyt viime syksyn MM-kisalimboilun jälkeen vahvaan vireeseen. (Kuva Jääkiekkoliitto)

Ruotsi voitti Miesleijonat 3-1, mutta Naisleijonat pehmitti ruotsalaiset 4-1.

JÄÄKIEKKO Suomen jääkiekkomaajoukkue päätti sunnuntaina Ruotsin EHT-turnauksen tappioon, kun isäntämaa Ruotsi otti voiton Leijonista maalein 3-1. Ruotsi oli ottelussa alusta loppuun niskan päällä, eikä Leijonilla juuri jakoja ollut.

Theodor Lennström tykitti Ruotsin ylivoimalla 1-0-johtoon ylivoimalla ja lopullisesti Tre Kronor karkasi toisessa erässä, kun Hardy Häman Aktell teki 2-0 ja Anton Bengtsson muutti numeroiksi jo 3-0. Robert Leino iski 1-3-kavennuksen, mutta se syntyi vasta ajassa 59.59 eli sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua.

Suomen maalilla pelannut KalPan Liiga-sensaatio Juha Jatkola oli turhan kovassa paikassa. Hänelle kertyi lopulta 26 torjuntaa.

Suomi voitti Ruotsin EHT-turnauksessa Sveitsin rankkareilla ja murjoi Tshekin peräti 6-1. Ruotsi hävisi Tshekille jatkoajalla, mutta voitti Suomen ja Sveitsin. Suomi oli turnauksen kakkonen ja Ruotsi nappasi oman turnauksensa voiton.

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue on tulikuumassa iskussa. Saksan EHT-turnauksessa Naisleijonat voitti kaikki ottelunsa.

Päätösottelussa oli vastassa Ruotsi ja Suomi otti ottelusta komean 4-1-voiton. Suomi lähti karkuun jo avauserässä, minkä jälkeen se johti ottelua jo 3-1.

Petra Nieminen, Viivi Vainikka ja Sanni Vanhanen tekivät Suomen kolme ensimmäistä maalia. Jenni Hiirikoski iski loppunumerot toisessa erässä.

Suomi kaatoi EHT-turnauksessa myös Tshekin, Saksan sekä Sveitsin. EHT-turnausten ryhtiliike onkin tullut Naisleijonilta tarpeeseen viime syksyn MM-kisaromahduksen jälkeen. MM-kisoissa Suomi ei päässyt edes mitalipeleihin.

Teksti Ville Hirvonen ja Otto Palojärvi

Lue myös: Ykkösvaraus Juuso Välimäki vaihtoi seuraa – NHL-ura sai viimein nostetta

Kommentoi Facebookissa